Евродепутатите ще обсъдят в понеделник Истанбулската конвенция и други мерки

...
Евродепутатите ще обсъдят в понеделник Истанбулската конвенция и други мерки
Коментари Харесай

Втора камбана за глухи:Европарламентът ще призове страните от ЕС да приемат Истанбулската конвенция

Евродепутатите ще обсъдят в понеделник Истанбулската спогодба и други ограничения за битка против учреденото на пола принуждение и ще гласоподават резолюция по тематиката в четвъртък.
Очаква се те да призоват страните членки, които още не са утвърдили конвенцията, да го създадат неотложно и да подхващат всички нужни законодателни и политически ограничения за прекъсване на насилието против дами и девойки.

За да означи Международния ден за унищожаване на насилието против дамите, в понеделник Европейският парламент в Страсбург ще бъде осветлен в оранжево.

Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна като Истанбулската спогодба, е първият интернационален правно обвързващ инструмент по въпроса. Той открива всеобхватна рамка от ограничения за попречване на такова принуждение, оказване на поддръжка за жертвите и наказване на причинителите.

Въпреки че Европейски Съюз подписа конвенцията на 13 юни 2017 година, седем страни членки още не са я утвърдили: България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Обединеното кралство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР