Евродепутатите се опасяват, че пренаселеността в затворите в ЕС може

...
Евродепутатите се опасяват, че пренаселеността в затворите в ЕС може
Коментари Харесай

Евродепутатите настояват за намаляване на пренаселеността в затворите

Евродепутатите се притесняват, че пренаселеността в пандизите в Европейски Съюз може да подклажда радикализация. Те приканват управляващите да употребяват по-често други възможности на лишаването от независимост.
Държавите членки на Европейски Съюз би трябвало да подобрят изискванията в пандизите в Европейски Съюз, с цел да защитят здравето и положителното положение на пандизчиите и личния състав. Те следва също по този начин да се концентрират върху рехабилитацията и намаляването на риска от радикализация. Това се споделя в резолюция, гласувана от Европейския парламент в четвъртък. С цел попречване на радикализацията евродепутатите предлагат още по-добро образование за личния състав, разузнаване в пандизите, междурелигиозен разговор и психологична помощ.
Евродепутатите считат, че лишаването от независимост и изключително задържането преди развой би трябвало да бъдат последна мярка. Тя следва да бъде непокътната единствено за законово обосновани случаи. Според тях тя е изключително несъответствуваща за уязвими човеци като малолетните, възрастните, бременните дами и лицата със съществено заболяване.
За наказани лица, които не съставляват сериозна опасност за обществото, евродепутатите предлагат други възможности на пандиза като домакински арест, общественополезен труд и електронно маркиране.
Парламентът приканва страните членки да дават задоволително запаси за ремонта и модернизацията на пандизите, приспособят разпоредбите за задържане към съответните пандизчии и риска, който съставляват те, и дават на пандизчиите уравновесени стратегии с действия и време отвън килиите. Конкретните потребности на дамите пандизчии също би трябвало да бъдат вземани поради, изключително по време на бременност и след раждане.
Евродепутатите също по този начин предизвестяват, че все по-разпространената приватизация на затвори може да вложи изискванията в тях и подкопае спазването на главните права. Те показват високото ниво на самоубийства в пандизите и осъждат политиката на систематизиране на пандизчиите, прилагана от някои страни, защото съставлява в допълнение наказване за фамилиите на пандизчиите.
Докладът по лична самодейност беше признат с 474 гласа „ за “ против 109 „ срещу “, 34 „ въздържал се “.
Докладчикът на Екологичен потенциал Жоел Бержерон (ЕСПД, Франция) сподели: „ В множеството страни от Европейски Съюз гражданското общество е обърнало тил на пандизите, множеството от които са пренаселени. Време е да приемем по-човешки аспект към живота в пандиза, да забраним пандизите, които са прекомерно огромни, да подсилим другите възможности на лишаването от независимост и да приспособяваме институциите към профила на пандизчиите. Тъй като това е национална компетентност, институциите на Европейски Съюз би трябвало да направляват страните в намирането на способи на ръководство на пандизите и пандизчиите, които да е подхождат по-добре на правата на индивида. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР