Евродепутатите реагираха положително на пакета Транспорт и Туризъм на Комисията.

...
Евродепутатите реагираха положително на пакета Транспорт и Туризъм на Комисията.
Коментари Харесай

Как ще се съживи туризмът след удара на COVID-19?

Евродепутатите реагираха позитивно на пакета Транспорт и Туризъм на Комисията. Мнозина обаче упорстват за по-конкретни дейности и финансова поддръжка преди летните ваканции. Това се споделя в прессъобщение на Представителството на Европарламент у нас.

Комисията на Екологичен потенциал по превоз и туризъм разиска насоките на Европейската комисия за безвредно обновяване на пътуванията и за отваряне на туристическия бизнес:

Съживяване на туризма: членовете на Екологичен потенциал подчертаха нуждата от възобновяване на доверието в безвредното пътешестване посредством спомагателни съответни ограничения, защото актуалната обстановка остава несигурна макар оферти пакет. Комисията разгласи, че след няколко седмици ще бъде наличен уеб страница с информация за безвредна отмора.

Фон дер Лайен: Евросредствата за България се усилват

Финансови усложнения: Много от членовете на Екологичен потенциал повдигнаха въпроса за огромните загуби на работни места и риска от банкрути в бранша. Коментираха неналичието на съответна помощ и специфична краткосрочна финансова поддръжка, както и нуждата от дълготраен бюджетен ред.

Проблеми с сигурността: Във връзка с многото въпроси по отношение на безвредното обновяване на въздушния туризъм в Европейски Съюз, Комисията посочи, че съдействието сред страните членки се е подобрило. Премахването на рестриктивните мерки за пътешестване, в това число отварянето на границите, би трябвало да се основава на заложени критерии и строги здравни протоколи. Комисията предизвиква страните членки да вкарат схеми за узаконяване за безвредно пътешестване. Подобно деяние на равнище Европейски Съюз обаче няма да бъде осъществимо преди лятото.

Права на пасажерите: членовете на Екологичен потенциал акцентираха, че разпоредбите за възобновяване на разноските се подценяват прекомерно постоянно в разнообразни страни членки. Комисията увери евродепутатите, че те наблюдават казуса от близко и пасажерите резервират правото си на парично възобновяване на разноските.

Планират се обособени полемики в комисията по превоз по въпроси, свързани с бюджета и дълготрайните проекти за възобновяване за бранша.

Реакции от Ръководната група на Екологичен потенциал в региона на туризма бяха, че този ​​пакет е първата стъпка към улеснение на пътуванията в Европа.

„ Next Generation EU” е финансовият инструмент, който би трябвало да бъде разполагаем още тази година, с цел да подкрепи бранша “, сподели Клаудия Монтейру де Агиар (ЕНП, Португалия).

Ангелкова безапелационна: Няма да се допусне по никакъв метод риск за живота и здравето на туристите на плажовете

„ Съобщението за проекта за възобновяване на Европа в сряда беше историческо. Въпреки това не мога да премълча своята рецензия “, сподели Ищван Уихеи (С&Д, Унгария) и изясни:

„ Туризмът има остра потребност от вложения, само че не е ясно за къде са предопределени бюджетът и поддръжката. Разбрахме, че поддръжката работи единствено когато е обвързвана със специфичен бюджет. Красивите думи не хранят безработните. "

„ Повече от всеки път би трябвало да засилим доверието сред пътуващите и туристическия отрасъл “, споделя Хосе Рамон Бауса Диас (Renew, Испания).

Председателят на комисията по превоз Карима Дели (Зелени / ЕCА, Франция) добави:

„ Oтварянето на границите би трябвало да е допустимо единствено в случай че публичните органи са се уверили, че рисковете от нова вълна на COVID-19 са ниски. Във всеки случай, в случай че границите се отворят още веднъж, това би трябвало да се основава на ясни критерии и без никаква дискриминация. Отваряне на границите единствено сред избрани райони с чисто стопански цели е недопустимо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР