Евродепутатите призовават за нови президентски избори в и призовават за

...
Евродепутатите призовават за нови президентски избори в и призовават за
Коментари Харесай

ЕП: ЕС да наложи санкции на Лукашенко и на отровителите на Навални

Евродепутатите приканват за нови президентски избори в и приканват за наказания против президента Лукашенко и лицата, които стоят зад отравянето на.
Ситуацията в Беларус
В резолюция, призната през днешния ден с 574 гласа „ за „, 37 гласа „ против„ и 82 гласа „ въздържал се “, Европейският парламент отхвърля формалните резултати от „ по този начин наречените президентски избори “ в Беларус, извършени на 9 август тази година, защото тези избори са били извършени в „ очевидно нарушаване на всички интернационално приети стандарти “. След приключването на мандата на настоящия властнически водач Александър Лукашенко на 5 ноември, Парламентът към този момент няма да го признава за президент на страната.
Междувременно евродепутатите приветстват основания наскоро Координационен съвет като „ краткотрайно посланичество на хората, настояващи за демократични промени “ в Беларус, отворено за всички политически и обществени заинтригувани страни. Те също напомнят множеството апели за осъществяване на нови свободни и почтени избори във допустимо най-кратък период под интернационален контрол.
Санкции на Европейски Съюз против бруталния режим и неговите водачи
Евродепутатите приканват за наказания на Европейски Съюз против групата лица, виновни за подправянето на изборните резултати, насилието и репресиите в Беларус, в това число президента, и приканват страните членки на Европейски Съюз да приложат неотложно тези ограничаващи ограничения в тясно съдействие с интернационалните сътрудници.
Евродепутатите също остро осъждат всеобщите арести и продължаващите жестоки репресии против мирни стачкуващи, водачи на демонстрации и публицисти в страната, на фона на множеството сведения за изтезания, полово принуждение и малтретиране в центровете за задържане и пандизите.
 Европейският парламент обмисля резолюция, с която да изиска строги наказания към Беларус Европейският парламент обмисля резолюция, с която да изиска строги наказания към Беларус
Председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли предложения Светлана Тихановска в Европейския парламент, оповестява ТАСС, базирайки се...
Важният принос на дамите от Беларус
В резолюцията най-после се акцентира значимият принос на видни дами членове на опозицията, под управлението на, Вероника Цепкало и по време на митингите. В нея се изисква незабавното освобождение на задържаните членове на Координационния съвет и всички случайно арестувани по политически аргументи лица.
Текстът отбелязва, че доста жители на Беларус смятат Светлана Тихановская за победител в президентските избори и за новоизбрания президент на Беларус.
Ситуацията в Русия и отравянето на Алексей Навални
В обособена резолюция, призната и в четвъртък с 532 гласа „ за „, 84 „ срещу „ и 72 гласа „ въздържал се “, Парламентът изрично осъжда опита за ликвидиране на видния съветски опозиционен политик и деятел в битката против корупцията Алексей Навални с нервнопаралитично вещество.
 Борел: Европейски Съюз не признава Лукашенко Борел: Европейски Съюз не признава Лукашенко
Европейският съюз не признава изпадналия в усложнения водач Александър Лукашенко в качеството на законен президент на Беларус, съобщи...
В текста се отбелязва, че употребяваната отрова, принадлежаща на субстанции от групата „ Новичок “, може да бъде създадена единствено в държавни военни лаборатории и не може да бъде добита от частни лица. Това мощно допуска, че съветските органи са били в основата на нападението. Ако въпреки всичко някой различен бъде открит за виновен, това също би представлявало очевидно нарушаване на интернационалните правни задължения от страна на Русия, гласи текстът.
Евродепутатите акцентират, че опитът за ликвидиране на Навални е част от систематични старания за заглушаване на дисидентските гласове в Русия, по-специално за оказване на въздействие на локалните и районните избори в Русия, които се организираха в интервала 11-13 септември. Този случай е единствено един от детайлите на по-широка съветска политика, съсредоточена върху репресивни вътрешни политики и нападателни дейности в международен мащаб, отбелязва текстът.
Международно следствие и наказания от Европейски Съюз
В резолюцията се насочва искане за неотложно започване на интернационално следствие по случая Навални и хипотетичното нарушаване на интернационалните задължения на Русия в региона на химическите оръжия, като в същото време се упорства съветските управляващи да сътрудничат напълно на такова следствие и да се потърси отговорност от лицата, които стоят зад закононарушението против Алексей Навални.
Резолюцията също по този начин приканва страните членки на Европейски Съюз да заемат дейна позиция по въпроса, като да вземем за пример бързо вкарат амбициозни ограничаващи ограничения на Европейски Съюз във връзка с Русия и укрепят към този момент съществуващите наказания. В текста се приканва за въвеждане на механизми за налагане на наказания, които да разрешат изземането и замразяването на европейските активи на корумпирани лица, в сходство със заключенията на фондацията на Алексей Навални за битка с корупцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР