Евродепутатите приеха резолюции, с които настояват за санкции срещу президента

...
Евродепутатите приеха резолюции, с които настояват за санкции срещу президента
Коментари Харесай

ЕС официално поиска санкции срещу Лукашенко и за виновните за отравянето на Навални

Евродепутатите одобриха резолюции, с които упорстват за наказания против президента на Беларус Александър Лукашенко и лицата, отговорни за отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални.

В текста за Беларус се споделя, че Народното събрание отхвърля формалните резултати от „ по този начин наречените президентски избори “, защото те са извършени в „ очевидно нарушаване на всички интернационално приети стандарти “.

След приключването на мандата на настоящия властнически водач Александър Лукашенко на 5 ноември Народното събрание към този момент няма да го признава за президент на страната, акцентират евродепутатите.

В резолюцията за опита за отравянето на Навални се споделя, че употребяваната отрова от групата „ Новичок “ може да бъде създадена единствено в държавни военни лаборатории и не може да бъде добита от частни лица. В текста се насочва искане неотложно да стартира интернационално следствие по случая и за хипотетично нарушаване на интернационалните задължения на Русия в региона на химическите оръжия.

Всички наши представители в Европарламента от ГЕРБ и Радан Кънев от „ Демократична България “ са подкрепили и двете резолюции, а представителите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков са се въздържали по тях. Прави усещане, че всички евродепутати от Българска социалистическа партия са подкрепили резолюцията за Беларус, а Елена Йончева е гласувала „ за “ и по резолюцията за отравянето на Навални.

Колегите ѝ обаче не са взели участие в гласуването на този документ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР