Евродепутатите приеха промени в Европейският фонд за приспособяване към глобализацията

...
Евродепутатите приеха промени в Европейският фонд за приспособяване към глобализацията
Коментари Харесай

Финансова подкрепа за работниците засегнати от Брекзит без сделка

Евродепутатите одобриха промени в Европейският фонд за пригаждане към глобализацията (ЕФПГ), тъй че да включва поддръжка за служащи, наранени от отдръпване на Обединеното кралство от Европейски Съюз без договорка, оповестиха от пресцентъра на европарламента.
Европейският фонд за пригаждане към глобализацията финансира дейни политики в региона на труда като преквалификацията на обособени служащи, препоръки за професионалното развиване, образования, надбавки за пренасяне или за започване на бизнес. Към момента държавните управления на Европейски Съюз могат да аплайват за средства по линия на ЕФПГ за служащи и независимо заети лица, които са изгубили работата си вследствие на глобализация или икономическа рецесия.
Промените, утвърдени през днешния ден от Европейския парламент, прецизират, че в обсега на ЕФПГ би трябвало да попадат също и служащи и независимо заети лица, които са били съкратени или са престанали да упражняват своята активност вследствие на обилни отблясъци върху бизнес модели, растежа и заетостта, породени от отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз без съглашение.
Законодателството беше признато с 516 гласа „ за “ против 23 гласа „ срещу “ и 17 „ въздържал се “
Промените в регламента ще влязат в действие в деня, след който Договорите спрат да се ползват за Обединеното кралство, ако няма съглашение за отдръпване. Настоящият правилник, обаче, не се ползва в случай че се подписа съглашение преди датата на отдръпване на Обединеното кралство.
Бързи обстоятелства:
Държавите членки и Европейският парламент би трябвало да одобрят всички заявки за помощи по ЕФПГ. След като те бъдат утвърдени, Европейски Съюз покрива 60%, а страните от Европейски Съюз останалите 40%. От 2007 година насам, 70 000 служащи са получили финансова помощ по линия на ЕФПГ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР