Eвродепутатите от групата на Зелените/Европейски свободен алианс и от Прогресивния

...
Eвродепутатите от групата на Зелените/Европейски свободен алианс и от Прогресивния
Коментари Харесай

Евродепутати не искат дебати за визова либерализация с Катар

Eвродепутатите от групата на Зелените/Европейски свободен алианс и от Прогресивния алианс на социалистите и демократите ще се опълчват на започването на договаряния за либерализация на визовия режим с Катар, заяви БНР.

Това става, откакто през вчерашния ден заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли бе арестувана поради съмнения в корупция и пране на пари, свързани с емирството.

На започващата в понеделник пленарна сесия в Страсбург, евродепутатите трябваше да одобрят започването на договаряния сред Европейския парламент и страните-членки за облекчение на визовия режим за Катар и Кувейт. Той към този момент получи зелена светлина от Съвета на Европейски Съюз в края на юни и планува жителите на двете страни да влизат в Общността без визи в границите на 90 дни на взаимен принцип.

Нещата обаче се трансформираха след вчерашния арест на Кайли, обиските в към 17 домове и разпитите на някогашен евродепутат, както и негов помощник, с който тя съжителства - Франческо Джорджи. Докладчикът по текста Ерик Маркуарт от Зелените съобщи, че ще се опълчи на започването на договарянията, като към тази позиция се причисли и неговата група.

" Нулева приемливост към корупцията ", написа в " Туитър " заместник-председателят на Европарламента от групата на Зелените Тери Райнтке.

Прогресивният алианс на социалистите и демократите, от чиято група е Кайли, упорства за прекратяването на работата по всевъзможни досиета и гласоподаване, обвързвано с всички страни в Залива, изключително по визовата либерализация.

Евродепутатите през днешния ден разсъждаваха върху отношението на сътрудниците си социалдемократи по време на дебатите и вота на 24 ноември на резолюция, с която се осъжда нарушаването на човешките права в Катар.

Тогава, съгласно клюки, Кайли е декларирала, че емирството е безупречно във връзка с правата на труда и е допълнила, че европейците нямат никакво морално право да му четат морал.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР