Евродепутатите от Движението за права и свободи участваха в поредица

...
Евродепутатите от Движението за права и свободи участваха в поредица
Коментари Харесай

Евродепутатите от ДПС – на срещи в София с председателя на „Обнови Европа“

Евродепутатите от Движението за права и свободи участваха в поредност от срещи по тематики от основно значение за България с Председателя на политическа група „ Обнови Европа “, оповестиха от пресофиса на евродепутата Илхан Кючюк.

Дачиан Чолош, Председател на третата по величина група в Европейския парламент – либерално-центристкото формирование, чиито членове са евродепутатите от Движение за права и свободи – Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, посети България по покана на Председателя на Движението за права и свободи – Мустафа Карадайъ. По време на визитата бяха извършени срещи със заместник-председателя на Народното събрание, други Нигяр Джафер, с управлението и с парламентарната група на Движение за права и свободи. В работната част от програмата, евродепутатите от Движение за права и свободи и Председателя на„ Обнови Европа “ взеха присъединяване в полемика по въпросите на общата селскостопанска политика и в среща с представители на локалната власт.

Дачиан Чолош, който е някогашен министър на земеделието, министър-председател на Румъния и Комисар по земеделието уточни, че ясно схваща значимостта на бранша за развиването на България и обезпечаването на чиста храна и чиста среда, в унисон с целите на Движение за права и свободи, и че точно за това инструментите за европейско финансиране би трябвало да се употребяват в цялост и дейно.

Политическа група „ Обнови Европа “ слага акцент в работата си върху нуждата от промени, институционални промени, дейното включване на жителите и намирането на европейски решения на европейските проблеми, като отстоява, че за намиране на отговори на провокациите пред жителите са нужни обновяване и промени,неотменно стъпвайки върху европейските правила.

“Приоритетите на Движение за права и свободи са цели на Европейски Съюз. Те са съществени за групата „ Обнови Европа “. Изключително дейна е и делегацията на Движение за права и свободи, като тримата евродепутати работят по съществени за Европейския парламент тематики, по тази причина чакам още по-засилени контакти сред Обнови Европа и Движение за права и свободи през този мандат. “, акцентира Чолош.

„ Това е първото посещаване в България на Председателя на политическата ни група в Европейския парламент. Това, че то се случва на толкоз ранен стадий от началото на новия мандат ясно демонстрира уговорката на европейските ни сътрудници в поддръжка на демократичното развиване на България, в поддръжка на смяната в нея, на устойчивото земеделие и развиване на дребните обитаеми места. Не инцидентно задължението на „ Обнови Европа “ е „ да променим Европа, точно тъй като имаме вяра в нейното бъдеще “ –Движението за права отстоява същата позиция и за Европа и за България “, посочи Илхан Кючюк като началник на делегацията на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал.

„ Посещението на Председателя на „ Обнови Европа “ в България и неговите срещи с Движение за права и свободи са в доста значим миг за Европейски Съюз и за страната ни. Европейски Съюз предлага нова тактика за идващите 10 години, Зелен курс, което допуска дълбоки и обхващащи всички браншове промени.

Движение за права и свободи упорства и предлага качествени и ефикасни промени за ускорено развиване в страната, в подтекста на общата тактика на Европейски Съюз “– уточни Искра Михайлова, която е един от Заместник-председателите на група „ Обнови Европа “ в Екологичен потенциал.

„ За Движението за права и свободи поддръжката на българските аграрни производители и селски общини е от особена значимост. Ние би трябвало да подсигуряваме развиването на тези райони и жителите живеещи в тях,затова и ще продължим да насочваме вниманието в Брюксел към значимостта на общата селскостопанска политика и ще работим за ясни правила и повече благоприятни условия. Радва ме това, че срещаме схващане и поддръжка от управлението на политическата ни група в Екологичен потенциал “, разяснява евродепутатът Атидже Алиева-Вели, член на Комисията по Земеделие и развиване на селските региони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР