Евродепутатите осъдиха нападението срещу българския главен прокурор Иван Гешев. Групата за

...
Евродепутатите осъдиха нападението срещу българския главен прокурор Иван Гешев.
Групата за
Коментари Харесай

Евродепутатите шокирани от атентата срещу Гешев

Евродепутатите осъдиха нападението против българския основен прокурор Иван Гешев.

Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права е шокирана да научи за бомбената офанзива против основния прокурор в България на 1 май, показват от пресцентъра на Европейския парламент.

Въпреки че остава доста да се обясни по отношение на точните условия на нападението, групата смята, че нападението против лицето и прокуратурата е въпрос, който директно визира върховенството на закона.

Институциите в една демократична страна би трябвало да могат да действат без заплашване , безапелационни са евродепутатите.
 Бомбата за Гешев - въпросите се роят Обновена
Бомбата за Гешев - въпросите се роят

Взривяването е нож с две остриета

Групата приветства бързото започване на следствие на офанзивата от българските органи. Предвид сериозността и профилирания експертен опит, нужни за изясняване на събитията и определяне на причинителите, групата приветства настояването на българските органи за и приканва органите да потърсят цялата интернационална поддръжка, нужна за провеждането на бързи и транспарантни следствия.

Като част от продължаващото наблюдаване на обстановката в България, групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права ще продължи да поддържа тесни контакти с българското държавно управление, твърди се в позицията.
 Национална следствена служба: Главният прокурор е цел за ликвидиране, единствено случайност го е избавила
Национална следствена служба: Главният прокурор е цел за ликвидиране, единствено случайност го е избавила

В последния миг Гешев сменил колите, открита е бомба и по различен негов маршрут

Припомняме, на 1 май беше осъществен против кортежа на основния прокурор на пътя Самоков - София. Шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов уточни, че това е По думите му актът е и задачата му е била да покоси обвинител номер едно.

от политици и магистрати, както от страната, по този начин и в чужбина.

Прокуратурата и Национална следствена служба започнаха следствие по случая, в което се.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че, само че информацията не бе публично доказана от прокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР