Евродепутатите обявиха, че е необходима амбициозна законодателна рамка за легалната

...
Евродепутатите обявиха, че е необходима амбициозна законодателна рамка за легалната
Коментари Харесай

Европарламентът настоява за закон за легалната миграция

Евродепутатите оповестиха, че е нужна амбициозна законодателна рамка за легалната миграция. Новият пакт за даване на леговище и миграция, който Европейската комисия ще показа скоро, е опция да се даде нов и толкоз нужен подтик на законната и безвредна миграция.

В писмо до заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас и до комисаря Илва Йохансон, изпратено от името на комисията Европарламента за цивилен свободи от нейния ръководител Хуан Фернандо Лопес Агилар (С&Д, Испания), евродепутатите приканват за уравновесен метод, обхващащ всички равнища на политиката на Европейски Съюз в региона на даването на леговище и миграцията, както и сигурната и законна миграция.

Представителите на Екологичен потенциал упорстват, че Общата европейска система за даване на леговище би трябвало да бъде допълнена от Рамка за презаселване на Европейския съюз и филантропични коридори, само че акцентират, че сигурната и законна миграция е има доста по-широк обсег. Осигуряването на законни и безвредни направления за трудовата миграция е от основно значение за понижаване на нередовната миграция, както и рисковете, подхванати от лица, които се пробват да стигнат до Европа, акцентират членовете на Екологичен потенциал. Предлагането на законни способи за предложение на работа на жители от трети страни, които желаят да работят в Европейския съюз, може да добави към този момент съществуващите партньорства с тези страни и да помогне за попълване на пропуски на пазара на труда, като в същото време подсигурява, че жителите на тези страни ще бъдат третирани равноправно и няма да бъдат експлоатирани.

Евродепутатите показват страдание, че макар че легалната миграция е един от целите на оповестената през 2015 година Европейска стратегия за миграция, единственото законодателно предложение в тази област в последния законодателен мандат беше преразглеждането на директивата за синя карта, което бе блокирано от Съвета на Европейски Съюз в края на 2017г.

Понастоящем комисията на Европарламента по цивилен свободи работи по отчет по лична самодейност за нови способи за легална трудова миграция и чака Европейската комисия да бъде също толкоз амбициозна. Сред изложените разновидности евродепутатите показват развиването на секторна миграция на работна ръка, само че също по този начин и благоприятни условия за дълготрайно престояване, подвижност в границите на Европейски Съюз или права за обединяване на фамилията. „ Очакваме с неспокойствие Комисията да придвижи напред законодателството за европейската рамка за легална миграция “, в това число посредством нови законодателни оферти.

Евродепутатите са уверени, че всички страни членки могат да се възползват от по-хармонизиран метод към трудовата миграция на европейско равнище. Според тях Европейският съюз би могъл да способства за възстановяване на достъпа на жителите от трети страни до европейския пазар на труда, като по този метод ще бъде покрита потребността от специфични умения, страните членки ще станат по-привлекателни за служащите от трети страни и изискванията на труд и интеграцията на жители от трети страни ще бъдат усъвършенствани. Членовете на Екологичен потенциал акцентират, че приемните общности биха се възползвали от това на няколко равнища.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР