Евродепутатите обсъдиха разгорещено въпроса с миграцията и случая с кораба

...
Евродепутатите обсъдиха разгорещено въпроса с миграцията и случая с кораба
Коментари Харесай

Въпросът за миграцията отново възпламени евродепутатите


Евродепутатите разискаха развълнувано въпроса с миграцията и случая с кораба " Акуариус ". Някои от тях свързаха ситуацията в Либия със събитията в Средиземно море, прозвучаха взаимни упреци сред представители на Италия и на Франция, съобщи Българска телеграфна агенция от Страсбург.

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) означи, че Европейски Съюз е кадърен да сътвори правила за пластмасата и земеделието, само че не съумява да реализира ред в миграцията. ЕНП прикани за неотложно приемане на промени в разпоредбите от Дъблин, които към този момент плануват страната, през която мигрантите са навлезли в Европейски Съюз, да преглежда молбите им за леговище. От тази политическа мощ настояха за бързо връщане на чужденците без учредения за престой в Европейски Съюз.

ЕНП предложи отвън Европейски Съюз да бъдат обособени миграционни лагери, известни преди време като " горещи точки ", където пришълците да изчакват постановяването на решения по молбите им за протекция. Групата предложи вложения в Африка за основаването на работа и вяра за хората там.

Социалистите и демократите дефинираха решението на Италия да не допусне в свое пристанище кораба с мигранти " Акуариус " като нелегално. Тази група също прикани за бърза смяна на дъблинските правила и разяснява, че с дейностите си Европейски Съюз оказва помощ на ксенофобите, националистите и популистите.

Европейските консерватори и реформатори предложиха по-добро преразпределение на мигрантите. Те укориха Европейски Съюз, че оказва помощ на партии, отричащи досегашната европейска система.

Групата на АЛДЕ уточни, че мигрантите прииждат от региона в Либия под контрола на интернационално приетото държавно управление с министър председател Файез ел Сарадж, а не от региона на Тобрук, която е отвън тази държавна власт. Трагедията стартира в Африка, би трябвало да решим казуса в основата му, разясниха либералите.

Групата " Зелени " съобщи, че нищо не може да оправдае затварянето на пристанищата пред транспортен съд с хора в окаяно състояние. Европейската цитадела стартира да придобива контури, прибавиха от тази политическа мощ.

Европейската обединена левица съобщи, че френският президент Еманюел Макрон, упрекнал Италия в цинизъм поради решението ѝ за кораба " Акуариус ", е показал самичък вулгарност със затварянето на френско-италианската граница за мигранти. Липсата на взаимност ражда чудовища на всички места в Европа, българското председателство на Съвета на Европейски Съюз носи отговорност за неналичието на прогрес по измененията в дъблинските правила, прибавиха представителите на социалистическите и комунистическите сили.

Групата " Европа на свободата и директната народна власт " прикани за разкриването на законни пътища за миграция към Европейски Съюз. Групата " Европа на народите и свободата " разяснява, че през днешния ден се следят последствията от войната за нефт в Либия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР