Евродепутатите не са доволни от обясненията на основателя и собственик

...
Евродепутатите не са доволни от обясненията на основателя и собственик
Коментари Харесай

В Европейския парламент не са доволни от обясненията на Марк Зукърбърг

Евродепутатите не са удовлетворени от обясненията на създателя и притежател на „ Facebook “ Марк Зукърбърг, дадени пред Европарламента във връзка със абсурда поради злоупотребата с персонални данни на над три милиона европейски консуматори на обществената мрежа от компанията „ Кеймбридж Аналитика “ по време на акцията за президентските избори в Съединени американски щати, предава BBC, представена от " Фокус "

Според някои евродепутати Зукърбърг е избягвал избрани въпроси и е отговарял изборно. Водещ английски политик съобщи, че чуването е било една „ пропусната опция “. „ За страдание форматът на чуването позволяваше на Зукърбърг да сортира въпроситеи да не дава отговор на всеки индивидуално-зададен въпрос “, сподели Деймиън Колинс, ръководител на Комисията за цифрови медии и спорт към английския парламент.

Форматът на чуването беше доста по-различен от този, когато Зукърбърг даваше пояснения пред американските законодатели през април. Докато американските политици разпитваха самостоятелно Зукърбърг и получаваха самостоятелни отговори, тук водачите на обособените политически групи в Европейския парламент задаваха въпросите си по няколко по едно и също време.

Марк Зукърбърг не отговори на въпросите дали „ Facebook “ е монопол и по какъв начин счита да употребява данните от приложението WhatsApp. Не отговори и на въпроса дали би трябвало да се събират данни н алица, които нямат профили в обществената мрежа „ Facebook “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР