Евродепутатите настояват за стимулиране на санирането на сгради като една

...
Евродепутатите настояват за стимулиране на санирането на сгради като една
Коментари Харесай

Евродепутатите настояват за стимулиране на санирането на сгради като една от мерките в областта на климата

Евродепутатите упорстват за стимулиране на санирането на здания като една от ограниченията в региона на климата, оповестиха оттова. Членовете на Екологичен потенциал напомнят, че е значимо да се вкарат подобаващи тласъци за санирането на постройките, както и финансови ограничения, обвързани с възстановяване на енергийната успеваемост и икономията на сила. Те акцентират смисъла на ясната и точна информация за енергийната успеваемост и разноските за сила на постройките за евентуалните купувачи и бъдещи наематели, и приканват за възстановяване на документите за енергийни характерности на постройките във всички страни членки на Европейски Съюз. При гласоподаване предходната седмица депутатите предложиха ограничения за възстановяване на енергийните характерности на постройките, за понижаване на излъчванията и постигането на задачите на Европейски Съюз в региона на климата.
Необвързващият отчет, признат с 526 гласа „ за “, 109 гласа „ срещу “ и 62 гласа „ въздържал се “, съдържа рекомендации, които да бъдат включени при преразглеждането на Директивата по отношение на енергийните характерности на постройките (ДЕХС). Още по тематиката 17 дек 2021 Екология 16 дек 2021 Директивата има за цел да подтиква подобряването на съществуващия сграден фонд в Европейски Съюз. ДЕХС е от решаващо значение за сполучливото реализиране на резултати по отношение на проектите за саниране и намаляването на излъчванията, упорстват евродепутатите. Държавите членки следва да ползват напълно директивата, а Комисията следва да следи обстановката и да подхваща дейности, когато е належащо. Евродепутатите смятат, че преразглеждането на ДЕХС би трябвало да послужи за по-нататъшно поощряване на интелигентните сградни технологии и за поощряване на насочен към данните метод. В допълнение би трябвало да бъде основана рамка за потребление на данните за възстановяване на прозрачността, създаване на референтни индикатори и ориентиране на политическите решения, както и понижаване на действителното ползване на сила.
Система за етикетиране на строителни материали
Членовете на Екологичен потенциал също по този начин поддържат потреблението на устойчиви, новаторски и нетоксични строителни материали, както и укрепването на опцията за преработването им и оферират система за етикетиране. Материалите въз основата на дървесина също могат да играят роля в замяната на строителните материали, създадени от изкопаеми първични материали в постройките, заради дълготрайния им капацитет за предпазване на въглерод, прибавят те.
Евродепутатите напомнят, че дълготрайните тактики за саниране, които са избрани от страните членки според директивата, следва в бъдеще да включват и по-широките изгоди от санирането за здравето, както и сигурността, топлинния комфорт и качество на въздуха в пространствата. Държавите членки следва също по този начин да подобрят събирането на данни по отношение на параметрите за качество на околната среда в закрити пространства предвид на създаването на минимални стандарти за качество. Обслужване на правилото " едно гише "
ДЕХС би трябвало да подсигурява, че санирането обезпечава възвръщаемост на вложенията за притежателите на жилища и притежателите на здания посредством определяне на действителни и измерими усъвършенствания на енергийните характерности. Обслужването на правилото на „ едно гише “ може да играе значима роля в решаването на въпроса за дългите и тромави процедури за издаване на разрешителни, както и в насърчаването на достъпа до финансиране за саниране на здания. „ С пакета за климата „ Подготвени за цел 55 “ (Fit for 55) Европейски Съюз минава към амбициозна систематична смяна в метода, по който произвеждаме, консумираме и съхраняваме сила. Ясно е, че всяка сполучлива тактика в региона на климата би трябвало да обгръща централно както жилищните, по този начин и комерсиалните здания, взимайки поради силата, водата, качеството на въздуха в пространствата, подбора на материалите и местоположението “, съобщи докладчикът Шон Кели (ЕНП, Ирландия).
„ Обновяването на сградния фонд в границите на Европейски Съюз е освен приоритет заради капацитета за понижаване на излъчванията на CO2, само че и за стимулиране на устойчивия напредък и основаването на работни места. Въпреки това актуалният % на саниране е към 1% годишно, което е доста по-ниско от нужните равнища. Ето за какво би трябвало да подсигуряваме, че всяко ново строителство има високи екологични стандарти, тъй че да не се постанова да бъдат ремонтирани и нови здания “, добави той.
„ Тези въпроси са от главно значение за преразглеждането на ДЕХС, по тази причина се веселя, че отчетът ми по тази тематика получава голяма поддръжка в пленарна зала, като по този метод ще изпратим мощен сигнал до Комисията и Съвета “.
" Разширяването и повишението на квалификацията на работната мощ ще бъде от решаващо значение за реализиране на прехода в строителството. Държавите членки следва да обезпечат ясна връзка сред своите национални и дълготрайни тактики за саниране, както и съответни начинания за поощряване на уменията и образованието в секторите на строителството и енергийната успеваемост. Това ще бъде значимо за „ Подготвени за цел 55 “ в по-широк проект “.
" Днес видяхме предлагането на Комисията за преразгледана инструкция за енергийна успеваемост (ДЕХС). То включва някои позитивни аспекти, като да вземем за пример пътната карта за минимални стандарти за енергийни характерности за всички здания, които да дават отговор на по-високи класове енергийни характерности. Те ще бъдат от значително значение за увеличение на каузи на санирането и ще подсигуряват, че ще се обърне внимание на една от постройките с най-лоши характерности, което, несъмнено, ще спомогне за понижаване на зависимостта от изкопаеми горива и на собствен ред на енергийната беднотия. "
" Предстоят доста полемики в тази област, само че днешното предложение на Комисията дава добра платформа. Бих желал обаче Парламентът да заеме твърда позиция, с цел да усъвършенства текста, в случай че е належащо. " На постройките се падат към 40% от потреблението на сила в Европейски Съюз, което ги прави най-големият консуматор на сила в Европа. Понастоящем 35% от постройките на Европейски Съюз са над петдесетгодишни и са извънредно неефективни. Също по този начин единствено към 1% от сградния фонд се реновира всяка година. Санирането на съществуващи здания може да спомогне за доста понижаване на общото ползване на сила в Европейски Съюз - с 5-6% и за понижаване на излъчванията на CO2 с към 5%.
Според изследване на Европейската комисия, в семействата в Европейски Съюз единствено отоплението и топлата вода съставляват 79% от общото извънредно ползване на сила.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР