Евродепутатите масово дадоха вот тази вечер за излизане на Великобритания

...
Евродепутатите масово дадоха вот тази вечер за излизане на Великобритания
Коментари Харесай

Европарламентът пусна Великобритания да си ходи

Евродепутатите всеобщо дадоха избор довечера за излизане на Англия от Европейски Съюз. От присъствалите в залата 683 евродепутати 621 гласоподаваха за Брекзит, 49 бяха срещу, а 13 се въздържаха. Заседанието бе доста прочувствено и мнозина отрониха сълзи поради раздялата, а председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лаен сподели: " Никога няма да бъдем надалеч едни от други ". Накрая мнозина запяха шотландската ария по стихове на Робърт Бърнс Auld Lang Syne (Доброто остаряло време), която нормално се извършва при настъпването на Нова година. Шотландия изрично бе срещу овакантяване на Европейския съюз.

Обединеното кралство ще престане да бъде член на Европейски Съюз от среднощ в петък. Утре договорът за напускането ще бъде утвърден и от Съвета на Европейски Съюз. Докладчикът по Брекзит Ги Верхофстат сподели: " Тъжно е да гледаме по какъв начин напуща страна, която два пъти е проливала кръвта си за освобождението на Европа ".

Лидерът на партията " Брекзит " Найджъл Фарадж употребява последната си тирада като евродепутат, с цел да жигосах Европейски Съюз като антидемократичен. Той напусна залата на Европарламента в Брюксел, размахвайки английския байрак.

Англия навлиза в 11-месечен временен интервал, през който ще продължи договарянията с Европейски Съюз за бъдещите стопански връзки. Стартът им ще бъде през март и би трябвало да завършат на 31 декември 2020 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР