Евродепутатите изразяват загриженост относно правата на гражданите след брекзит.Две седмици

...
Евродепутатите изразяват загриженост относно правата на гражданите след брекзит.Две седмици
Коментари Харесай

Евродепутатите загрижени за правата на гражданите след брекзит

Евродепутатите показват угриженост по отношение на правата на жителите след брекзит.

Две седмици преди формалното отдръпване на Англия от Европейския съюз, европейските представители повдигнаха въпросите по отношение на:
Схемата на обединеното кралство за уседналостСъздаването на самостоятелен органСвободата на движениеПродължителността на преходния периодОграничаване на вредите за жителите на Европейски Съюз и на Обединеното кралство

От пресслужбата на Европейския парламент обявиха, че с цел да бъде утвърдено Споразумението за отдръпване, е нужно уверението, че правата на жителите ще бъдат предпазени.
Парламентът в Лондон утвърди договорката за брекзит Преходният интервал обаче ще е дълъг
В призната резолюция, евродепутатите акцентират, че загрижеността е най-много съсредоточена в процедурата за кандидатстване за схемата за уседналост за Европейски Съюз, неналичието на физическо доказателство за сполучливите претенденти, както и нейната досегаемост.

Евродепутатите слагат под въпрос основаването на „ самостоятелен орган “ от Обединеното кралство, очакван в Споразумението за отдръпване, като означават, че биха приветствали основаването на взаимен механизъм за надзор от страна на Европейския парламент и английският парламент.

Втората част от Споразумението за отдръпване пази жителите и фамилиите на Европейски Съюз в Обединеното кралство, както и жителите на Англия в Съюза, се добавя в известието.
Какво ще се случи с местата на английските евродепутати в Страсбург след брекзит? Част от местата ще бъдат разпределени сред другите страни членки
Според неговите разпореждания, всички социалноосигурителни права според правото на Европейски Съюз ще бъдат непокътнати и правата на жителите ще бъдат обезпечени през целия им живот.

Всички съответстващи административни процедури би трябвало да бъдат транспарантни, безпроблемни и рационализирани.

Мониторингът на осъществяването и използването ще се реализира от самостоятелен орган, който разполага с пълномощия, равностойни на тези на Европейската комисия.

Резолюцията беше подкрепена с 610 гласа „ за “, 29 гласа „ срещу “ и 68 – „ въздържал се “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР