Евродепутатите добавиха повече от 2 млрд. евро към предложението на

...
Евродепутатите добавиха повече от 2 млрд. евро към предложението на
Коментари Харесай

ЕП дава още 2 млрд. евро за климата

Евродепутатите прибавиха повече от 2 милиарда евро към предлагането на Комисията за отбрана на климата. Европейският парламент одобри в сряда своята позиция по бюджета на Европейския съюз. В нея се споделя, че той би трябвало да бъде „ солидна насочна точка за пускане на ново потомство стратегии за Европейски Съюз “. В плана си за резолюция Екологичен потенциал акцентира, че бюджетът на Европейския съюз за 2020 година е „ последна опция Европейски Съюз да се приближи до реализирането на политическите си обещания за интервала, в това число към осъществяването на задачите на Европейски Съюз във връзка с климата “. Той би трябвало да проправи пътя за дълготрайния бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година, така наречен многогодишна финансова рамка (МФР).
Евродепутатите усилиха проектобюджета, препоръчан от Комисията, добавяйки общо повече от 2 милиарда евро за отбрана на климата. Освен това те усилиха бюджета на Инициативата за младежка претовареност и стратегиите Еразъм+, и утвърдиха спомагателна поддръжка, в сходство с целите на Парламента, за дребните и междинните предприятия, дигитализацията, миграцията и външната политика, както и за развиване и филантропична помощ.
Парламентът гласоподава бюджет на стойност към 171 милиарда евро за поети отговорности (стойност, която Европейски Съюз се ангажира да влага през 2020 година и годините по-късно, защото плановете и стратегиите се извършват за няколко години), което съставлява нарастване с към 2.7 милиарда евро спрямо проектобюджета на Комисията. По този метод бюджетните заеми за заплащания (които ще бъдат съответно изразходвани през 2020 г.) ще бъдат на стойност 159 милиарда евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР