Евродепутатите днес влязоха в дебат за задържането на бившия премиер

...
Евродепутатите днес влязоха в дебат за задържането на бившия премиер
Коментари Харесай

"Осъждаме този незаконен акт": Европарламентът в дебат за ареста на Борисов


Евродепутатите през днешния ден влязоха в спор за задържането на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов през март. Инициативата е на " Европейската национална партия ", от което семейство е ГЕРБ с претекста - окончателното решение на съда у нас, че карцерът е бил противозаконен.

" Ние осъждаме уверено този противозаконен акт и се застъпваме за Бойко Борисов, задържането му е срещу главните европейски права ", сподели ръководителят на ЕНП Манфред Вебер.

Вебер уточни като претекст за дебата – върховенството на закона в Европа, само че получи обвинявания – че това искане е избирателен акт преди вота в България.

" Оценката на днешния спор е еднопосочна – корист от страна на ЕНП и ГЕРБ с престижа на пълномощията на Екологичен потенциал. Недопустим опит за внушения и вмешателства в политическите процеси в една самостоятелна държава-членка по време на предизборна акция ", сподели Цветелина Пенкова от " Прогресивния алианс на социалистите и демократите " в Екологичен потенциал.

От " Продължаваме промяната " се въздържаха от коментар. Преди дни обаче пред bTV съпредседателят на групировката Кирил Петков дефинира дебата като " обезверен ход на Борисов ".

" Нито ЕНП, нито някой различен ще ни спре да сложим закона над всичко. Арестът му беше първата стъпка, след 2-ри октомври ще си довършим работата ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Дебатът няма да приключи обща резолюция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР