Eвродепутати се обявиха за създаването на специален трибунал към ООН

...
Eвродепутати се обявиха за създаването на специален трибунал към ООН
Коментари Харесай

Евродепутати се обявиха за създаването на трибунал, който да разследва руските престъпления в Украйна

Eвродепутати се оповестиха за основаването на специфичен арбитражен съд към Организация на обединените нации за осъществените от Русия закононарушения в Украйна. Това стана по време на спор в Европейския парламент в Страсбург нощес.

“Трябва ни специфичен арбитражен съд освен против Путин, само че и против Лукашенко ”, съобщи евродепутатът от Европейската национална партия Андрюс Кубилюс и добави, че с него не би трябвало да се закъснява, както с “леопардите ” за Украйна. Кубилюс добави, че отсрочената правдивост е отказана правдивост.

“Справедливост през днешния ден значи правдивост на следващия ден ”, сподели от своя страна сътрудника му от “Обнови Европа ” Пятрас Аущрявичюс.

“Няма оправдания за закононарушенията на Кремъл в Украйна и те не могат да останат без последици ”, бяха думите на евродепутата от Европейската национална партия Андрей Ковачев. Той изиска европейските институции и страните-членки да бъдат основатели за основаването на този арбитражен съд. Ковачев напомни думите на Апостола на Свободата Васил Левски, когато е бил запитан какво ще прави след Освобождението на България:

„ Когато се освободи България, тогава аз ще отида в Русия и ще сформирам комитети, тъй като там народът е подтиснат повече от нас. В Русия това е било през XIX век, по този начин е било и през XXвек и, за жалост, до ден-днешен “.

“Победата ще пристигна със силата на оръжието, а справедливостта – със основаването на интернационален арбитражен съд ”, сподели евродепутатът от същата партия Александър Йорданов:

„ Пред него би трябвало да застанат политиците, които са възнамерявали и заповядали експанзията против Украйна, както и военните, които са осъществили съответните закононарушения на украинска територия “.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР