Евродепутати подкрепиха днес правото да се изключиш от интернет и

...
Евродепутати подкрепиха днес правото да се изключиш от интернет и
Коментари Харесай

Евродепутати настояват за ново фундаментално право - да се изключваш при работа от вкъщи

Евродепутати поддържаха през днешния ден " правото да се изключиш " от интернет и електронната поща в миг, когато към една трета от хората в Евросъюза в този момент работят от домовете си основно поради рестриктивните мерки, въведени против разпространяването на ковид, съобщи Асошиейтед прес.
В резолюция парламентаристите акцентират, че откъсването от работа би трябвало да стане фундаментално право и упорстват Европейската комисия да сформира правила, позволяващи на хората да се разтоварват от напрежението, основано от работенето у дома, добавя Българска телеграфна агенция.
Пандемията от Ковид-19 радикално промени метода, по който работим и би трябвало да възобновим разпоредбите, с цел да сме в крайник с новата действителност, заяви малтийският евродепутат социалист Алекс Агиус Салиба, който управлява работата по резолюцията.
След месеците отдалечена работа доста чиновници в този момент страдат от негативни странични резултати като изолираност, отмалялост, меланхолия, прегряване, болки в мускулите и очите, сподели той.
Напрежението постоянно да си разполагаем, постоянно наличен, се натрупва, и се стига до неплатен ексклузивен труд и прегряване, добави той.
Резолюцията, която няма наложителен темперамент, е призната с 31 гласа " за " и шест " срещу ", при 18 въздържали се в комисията по заетостта на Европейския парламент. Тя би трябвало да бъде призната и от целия парламент, по-късно предадена на Европейска комисия и националните държавни управления за вероятно утвърждение.
В документа се акцентира, че налагащата се просвета постоянно да си " включен " и упованието служащите да бъдат постоянно разполагаем може да се отрази негативно на салдото сред работата и персоналния живот, физическото и ментално здраве, както и на здравословния живот.
Според евродепутатите чиновниците би трябвало да могат да се изключват от интернет без да има последствия за тях от работодателите им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР