Евродепутати от всички политически групи на Европейския парламент изразиха ясна

...
Евродепутати от всички политически групи на Европейския парламент изразиха ясна
Коментари Харесай

Евродепутати с категорична подкрепа за присъединяването на България към Шенген

Евродепутати от всички политически групи на Европейския парламент показаха ясна и безапелационна поддръжка за присъединението на България към Шенгенското пространство.

Това стана по време на чуване в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи за бъдещето на Шенген, присъединяване в което взеха комисарят по миграция и вътрешни работи Димитрис Аврамопулос, министърът на вътрешните работи на България Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила и шефът на европейската организация за оперативно ръководство на широкомащабни осведомителни системи в региона на независимост, сигурност и правораздаване Крум Гърков.

Българският евродепутат Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ) също взе присъединяване в полемиката, оповестиха от пресцентъра на партията. Той означи, че Европейският парламент неведнъж е подкрепял България за Шенген, а Европейската комисия е удостоверила осъществяването на всички механически критерии, наблягайки, че това са единствените критерии за присъединение.

Емил Радев добави, че България извършва напълно шенгенското законодателство, употребява интензивно Шенгенската осведомителна система, а след решение на Съвета от м. януари 2018г. ще получи 100%-тов достъп до ШИС, включена е в обсега на Европейската гранична и брегова защита, системата Вход/изход и системата ЕТИАС.

„ Реално България е шенгенска страна, само че заради политически аргументи в избрани държави-членки няма взето решение за повдигане на вътрешнограничния надзор “, съобщи евродепутатът. Той изрази своето отчаяние, че европейските закони и правила не се съблюдават от страни, които нормално са давани за образец, и че се разрешава политиката да докара до потъпкване на разпоредбите.

В умозаключение Емил Радев прикани вместо да водим полемики за това какъв би трябвало да бъде териториалният обсег на Шенген, да отбележим до края на т.г. присъединението на България към шенгенското пространство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР