Евродепутати и двама министри на площадаПревозвачи от пет държави излизат

...
Евродепутати и двама министри на площадаПревозвачи от пет държави излизат
Коментари Харесай

Превозвачи от 5 държави протестират в Брюксел

Евродепутати и двама министри на площада


Превозвачи от пет страни излизат на митинг в Брюксел през днешния ден против пакет “Мобилност ”. Те ще се съберат на площад “Люксембург ”, до момента в който наоколо заседава транспортната комисия на Европейска комисия, която ще разисква новите ограничавания за транспортния бранш.

От България към Брюксел отпътуваха със аероплан 360 индивида и още 150 души с коли, заяви за “Труд ” Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи. Към тях ще се причислят към 240 румънски сътрудници. На площад “Люксембург ” ще излязат и представители на транспортния отрасъл от Полша, Литва и Унгария, добави Арабаджиев.

10 тира от България и Румъния също ще се включат в митинга. Те ще бъдат ситуирани по булеварда, който свързва постройките на Европейската комисия и Европарламента. Имаме позволение единствено за 10 камиона, по тази причина толкоз ще вземат участие, изясни изпълнителният шеф на съюза.

Имах персонално покана да вземам участие в съвещанието на транспортната комисия, само че отхвърлиха, тъй като ние нямаме право да се изричаме там, а единствено да слушаме. Вече задоволително слушахме, съобщи Йордан Арабаджиев.

Превозвачите се афишират изрично срещу предложенията в пакета “Мобилност ”, които плануват на командированите водачи да се заплаща съгласно изискванията на страната, в която пътуват, седмичната им отмора да бъде отвън шофьорската кабина, да се връщат в страната, където са основани компаниите им, минимум един път на четири седмици.

Според сектора това ще докара до всеобщи банкрути на компании у нас.

В митинга ще се включат и български евродепутати, както и министърът на превоза Росен Желязков и литовският му сътрудник. Вчера Желязков показа българската позиция по пакета на среща с евродепутата Вим Ван де Камп, който е докладчик по въпросния правилник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР