Евродепутатът Цветелина Пенкова, като част от Делегацията на Парламентарния комитет

...
Евродепутатът Цветелина Пенкова, като част от Делегацията на Парламентарния комитет
Коментари Харесай

Членът на Парламентарния комитет по стабилизиране и асоцииране ЕС-Сърбия Цветелина Пенкова беше на посещение в Белград

Евродепутатът Цветелина Пенкова, като част от Делегацията на Парламентарния комитет по стабилизиране и асоцииране ЕС-Сърбия, беше на посещаване в Белград.
Делегацията, управлявана от Таня Файон, организира срещи в интервала 30-31 октомври на високо ниво с президента на Сърбия Александър Вучич, министър-председателя Ана Бърнабич, министъра на вътрешните работи Небойша Стефанович, министъра по европейска интеграция Ядранка Йоксимович и Владимир Орлич, ръководител на делегация на Народното събрание на Сърбия.

Основни тематики в диалозите бяха настоящата обстановка, обвързвана с преговорните връзки за присъединение, и бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Сърбия, както и оценка на постигнатия прогрес в договарянията по глава 23 (върховенство на закона, правосъдна система и съществени права и свободи) и глава 24 (правосъдие, независимост и сигурност) и вероятностите по отношение на бъдещото развиване на страната. В рамките на полемиките бе подложен акцент и върху нуждата от възстановяване на разговора сред Белград и Прищина.

Обсъдени бяха още вътрешнополитическите процеси в Сърбия, измежду които подготовка и използване на промяна в изборното законодателство за възстановяване на изискванията при осъществяване на идните избори през 2020 година, нуждата от усилване на междупартийния разговор и проблемите с медийната среда и потребността от унищожаване на езика на омразата и насилието и опитите за въздействие върху публицистите. Делегацията изрази поддръжка от името на Европейския парламент за присъединението на Сърбия към Европейски Съюз и показва подготвеност да продължи съдействието със страната във всички аспекти.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР