Евродепутатът Сергей Станишев заяви, че критиките на президента Радев към

...
Евродепутатът Сергей Станишев заяви, че критиките на президента Радев към
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Промените в Конституцията бяха претупани

Евродепутатът Сергей Станишев съобщи, че рецензиите на президента Радев към ръководещите по тематиката за участието ни в Шенген имат съображение. Пред NOVA NEWS Станишев също подлага на критика препоръчаната и след това отпаднала такса за транспорт на съветски газ, поради която имаше риск Унгария да блокира приемането ни в шенгенското пространство. „ Преди да се работи, би трябвало да се мисли малко ", съобщи Станишев.
Прочетете още
„ Само сътвориха непотребни напрежения, тъй като Унгария е потвърдила през годините, че доста твърдо отстоява своите национални ползи ", съобщи евродепутатът.

Той изрази опасения, че отчасти приемане в Шенген може да значи обстановката да продължи „ прекомерно дълго време ", тъй като Европейски Съюз не се връща към едни и същи въпроси през половин година. „ Ние позволяваме да станем жертва на вътрешнополитически обстановки в Нидерландия и Австрия, най-много поради избори ", съобщи Станишев. Той прикани България да не се помирява с това, че ни третират като втора употреба страна и да не одобряваме позиция на молител.

„ Би трябвало да дадем ясни знаци, в дадения случай на Австрия, че ще има последствия за двустранните връзки, защото сега тя е главен основател на разделното приемане – първо единствено по въздух, а може би и по море, и чак след време, несигурно време – за сухопътните граници ", съобщи Станишев.

„ Всички институции би трябвало да покажат, че българското общество осъзнава, че ни третират незаслужено и че е готово да предприеме съответните дейности. Аз съм извънредно сдържан човек, само че не мога да понасям – над 10 години сме изпълнили уговорките, непрекъснато поставяме нови старания ", сподели евродепутатът.

Станишев подлага на критика измененията в Конституцията, защото по думите му те са били „ претупани на три четения " в Народното събрание. „ За една седмица три четения на Конституцията демонстрира бързане и напън. Голяма част от измененията са политически стимулирани, с съответни ползи на ръководещото тройно болшинство ", съобщи Станишев. По думите му задачата в измененията е била да се орежат пълномощията на президента във връзка с служебното държавно управление. „ Политическите партии с неспособността да образуват болшинства сътвориха обстановка за дълги служебни кабинети, не президентът ", съобщи Станишев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР