Евродепутатът Сергей Станишев отново изрази забележки спрямо управлението на БСП

...
Евродепутатът Сергей Станишев отново изрази забележки спрямо управлението на БСП
Коментари Харесай

Сергей Станишев . БСП влиза в конгрес с абсурден дневен ред

Евродепутатът Сергей Станишев още веднъж изрази забележки по отношение на ръководството на Българска социалистическа партия от настоящото управление на партията в лицето на Корнелия Нинова. 

В навечерието на конгреса на алените на следващия ден Станишев разяснява, че в време партията крепко да стъпи на земята и да прегледа упованията на обществото. " Трябва да покажем, че чуваме гласа на гласоподавателите и че вършим промени. 230 000 гласа е позорен резултат за лява партия в най-бедната страна на Европейски Съюз ", означи той. 

И насочи рецензия за дневния ред на Българска социалистическа партия, който нямал нищо общо с този на народа. 

На въпроса дали Столетницата би трябвало да остане съпротива или е време още веднъж да мисли да е част от ръководството след вота на 2 април, Станишев загатна, че Нинова очевидно си е затваряла очите за избрани решения, взети от някогашната четворна коалиция, като даде образец за това - изпращането на оръжия за Украйна. 

" Българска социалистическа партия постоянно се е борила за първото място, а в този момент се бори да не е на петата, а на четвъртата позиция. Това носи мъка. Обидно е ", отсече някогашният водач на левицата. Но съгласно него опция и у останалите партии не се виждала. 

" България е болният човек на Европейски Съюз ",.отбеляза той. И подсети, че без ясни вероятности, политиките на страната ще продължат да наподобяват половинчати. 

Станишев се е заел със задачата да опита да промени средата, в която действа политическата система в страната. Така в този обсег попада и проведената от него полемика " Да изхраним Европа ", събрала политици от всички цветове в София. Тя се открива въз основата на европейската тактика " От фермата до трапезата ", призната през 2020 година като част от Зелената договорка. 

" Българските политици би трябвало да схванат, че задачата им не е задържат статуквото, до момента в който могат, а да намерят уравновесен метод в националните политики ", сподели той при откриването на форума. 

Доскорошният президент на ПЕС сподели още, че обществото е прекомерно едва осведомено за тази европейска тактика. Чиято същност, както означи той, доста повече го касае, в сравнение с спор по популисткитв твми като организирането на референдуми " за " или " срещу " установяването на нов властови модел за президентска република.

Станишев подсети, че българското селско стопанство е извънредно дееспособно. " Но би трябвало да отстояваме националната си позиция, с цел да бъдем сполучливи ", означи той.

И в този подтекст добави, че е доста значимо да се откри баланс и във връзка с климатичните промени, и икономическите провокации, и във връзка с конкурентоспособността. 

В отговор министърът на земеделието в служебното държавно управление Явор Гечев съобщи, че сега концепцията за произвеждане на чиста храна на рационална цена стои наедно с тематиката за продоволствената сигурност, изключително след експлоадирането на войната в Украйна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР