Евродепутатът Радан Кънев разказа в интервю за БНТ, че това,

Евродепутатът Радан Кънев разказа в интервю за БНТ, че това, ...

Радан Кънев: Не може да обещаеш всичко на всички.


Евродепутатът Радан Кънев разказа в интервю за БНТ, че това, което вижда в Европа много го радва. „Няма да си загубя времето, доста е натоварен графикът ни“, заяви той.

Кънев съобщи, че постоянно има срещи на българската делегация и всички са готови да реагират винаги.

По думите му, изключително важна тема е замърсяването на въздуха. Той потвърди, че наистина причина за това в България е лошото финансово състояние на доходите. По думите му, хората, които карат стари дизелови коли едва ли искат това, но нямат възможност за нови.

„Промяна ще има. Европа ще бъде лидер на добрата климатична политика. Но ние трябва да си извадим главата от пясъка. Българското правителство е тотално пасивно по отношение на въглищните райони у нас“, каза той и добави, че трябва справедлив преход за бедните.

Радан Кънев изрази притеснение, че страната ни ще постъпи в случая така, както с пакет „Мобилност“, който 12 години се е разработвал, а накрая сме си късали ризите.

Той коментира и отрицателния си вот срещу Урсула Фон дер Лайен. „Аз не съм изпратен от българските граждани в ЕП, за да кажа – има тайна на вота, няма да кажа“, обясни евродепутатът.
„Много от моите страхове се споделят от либералите, ЕНП, социалистите. Не може да обещаеш всичко на всички“, добави той. „Рискът в такъв момент нищо да не бъде изпълнено е много голям“, каза още Радан Кънев.

Източник: novini.bg