Евродепутатът Радан Кънев отправи нови упреци към правителството заради отказа

...
Евродепутатът Радан Кънев отправи нови упреци към правителството заради отказа
Коментари Харесай

Радан Кънев за Струма: Правителството иска да обслужи конкретни строителни фирми

Евродепутатът Радан Кънев насочи нови упреци към държавното управление поради отхвърли от евросредства за строителството на автомагистрала "Струма " през Кресненското дефиле. Според Кънев това е бил предстоящ процес.

"Вариантът с трасе в едната посока през планината, в другата – по съществуващия път през дефилето, в никакъв случай не е одобряван от Европейската комисия. Одобреният план е план с тунели и затова аз алармирах в края на предходната година за казуса с Европейска комисия и европейското финансиране ", уточни евродепутатът и зам.-председател на ДСБ.

Той съобщи, че в никакъв случай не е имал нищо срещу строителството на "Струма " и не го е саботирал.

"Ясно е, че няма български жител, който да не желае Автомагистрала „ Струма “ да се състои. Проблемът е с Комисията – по какъв начин да финансират едно трасе, което не са одобрили ", изясни Радан Кънев пред bTV и добави, че страната сама е провалила плана.

По думите му български компании, с които държавното управление е привикнало да работи, не могат да строят тунели, а построяването на тунели въобще не било чак толкоз скъпо. "Гърция направи съвсем цяла автомагистрала от тунели. На Запад от България съвсем всички планински пътища минават през тунели ", уточни Радан Кънев.

"Българското държавно управление желае да обслужи съответни строителни компании, с които най-вероятно е в бизнес връзки, които не могат да строят тунели, а желаят да употребяват съществуващия път за част от автомагистрала. А това на всичкото от горната страна значи, че хората, които употребяват този път, да нямат друго трасе – с изключение на магистрално, за личното си предугаждане, което е нелегално ", заключи евродепутатът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР