Евродепутатът посети села от община Болярово и община Средец и

...
Евродепутатът посети села от община Болярово и община Средец и
Коментари Харесай

Момчил Неков изиска отговори от европейските институции и анализи от френската лаборатория във връзка с чумата по дребните преживни животни у нас

Евродепутатът посети села от община Болярово и община Средец и се срещна със стопани

Съобразно Директива 92/119 чл.5 умъртвяването е мярка, която се ползва единствено при потвърдени случаи на чума в стадо, а не в цяло обитаемо място. А то би трябвало да е под карантина и наблюдаване, т.е. да не бъдат избивани животни. Колко такива стада има във всички селища никой не афишира “. Това разяснява евродепутат Момчил Неков в село Шарково.



„ В тази връзка изисках непосредствено от френската лаборатория резултатите, с цел да забележим тъкмо в кои стада има открити случаи на чума. На 12 юли насочих питане към Европейската комисия /ЕК/ с приоритет ше има ли наказания за България, в случай че вместо евтаназия, животните бъдат сложени под карантина. Настоявам за отговори в най-кратки периоди от всички европейски институции “, добавя Неков.

Днес следобяд евродепутатът посети села от община Болярово и община Средец и беседва със стопаните.



При визитата му в района, стопани са споделили с Неков, че в селата Факия и Момина черква се взимат проби от животните и на хората отново нищо не са споделя. „ От 124 животни са взети 48 проби. Хората се обезпокоени.



Идват някакви хора, взимат проби, не споделят по кое време ще имат резултати и какво се прави. БАБХ признават за неточност, че не осведомят хората, а това продължава. Време е хората да знаят какво ще стане с тях и техния занаят “, разяснява Момчил Неков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР