Евродепутатът Петър Курумбашев (БСП/ПЕС) се чувства объркан от вчерашната реч

...
Евродепутатът Петър Курумбашев (БСП/ПЕС) се чувства объркан от вчерашната реч
Коментари Харесай

Курумбашев пита Цветанов кой е гласувал правилно и кой грешно

Евродепутатът Петър Курумбашев (БСП/ПЕС) се усеща комплициран от вчерашната тирада на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации.

Вчера, 14 ноември, по време на съвещанието на външната и на вътрешната комисия, които взаимно разискаха пакта на Организация на обединените нации за мигрантите, Цветанов съобщи, че България няма да поддържа пакта и че редовно партии се отхвърлят от позициите си по въпроса. Той сподели документи от вота в Екологичен потенциал, съгласно които алените евродепутати Петър Курумбашев, Сергей Станишев и Георги Пирински са подкрепили пакта.

Курумбашев подозира, че на Цветанов " услужливо са му дали разпечатката от гласуването по Резолюция на Европейския парламент от 18 април 2018 година по отношение на напредъка по световните пактове на Организация на обединените нации за безвредна, проведена и законна миграция и по отношение на бежанците. "
Според евродепутата обаче Цветанов не е прочел какво тъкмо е било гласувано тогава.

" А несъмнено не е и схванал, че с изключение на аз и сътрудниците Станишев и Пирински, на 18 април в 12.13 часа сътрудниците Асим Адемов (ГЕРБ/ЕНП), Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП), Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП), Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) и Владимир Уручев (ГЕРБ/ЕНП) също са подкрепили резолюцията ", показва Курумбашев.

" Започвам да се комплицирам - те ли са дали своят вот неверно или аз вярно. Дали пък не е неточност, че съм дал своя вот, както евродепутатите от ГЕРБ ", недоумява Курумбашев.

Той не може да разбере позицията на държавното управление и обвиняването на Цветанов за двоен стандарт на политически партии предвид на това, че еврогерберите също са подкрепили пакта.

" Така като приказваме за двоен стандарт на политическа партия - кое е двоен стандарт - поддръжката от евродепутатите от ГЕРБ през април, утвърждението което получи Глобалният пакт от страна на 192 страни от Организация на обединените нации през юли, в това число и България, или отводът от понеделник, тази седмица, на българското държавно управление да го подпише ", пита аленият евродепутат.

Курумбашев написа и че усеща терзание у Цветанов, евентуално предизвикано от възходящите митинги в България.
Той поучава гербера да се концентрира върху събитията в страната и да не се старае " да обхване в дълбочина процесите, които се развиват в Европейския парламент и Организация на обединените нации ", тъй като това явно представлявало за него в допълнение изпитание. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР