Евродепутатът от ПЕС (БСП) твърди, че лидерът на левица Корнелия

...
Евродепутатът от ПЕС (БСП) твърди, че лидерът на левица Корнелия
Коментари Харесай

Йончева: Нинова ме предупреди, че срещу мен ще има дело, ако не се откажа от разследването за къщата в Барселона

Евродепутатът от ПЕС (БСП) твърди, че водачът на левица Корнелия Нинова я е предизвестила, че прокуратурата ще заведе против нея дело за пране на пари, в случай че не се откаже от следствието за „, предава " Свободна Европа ".
По думите на Йончева диалогът сред двете е бил извършен през юли 2018 година, а месеци по-късно държавното обвиняване е почнало следствие против нея.
 Богомил Бонев: Елена Йончева и Сергей Станишев да изоставен Екологичен потенциал Богомил Бонев: Елена Йончева и Сергей Станишев да изоставен Екологичен потенциал
Бившият вътрешен министър и мъжът в живота на депутатката от Българска социалистическа партия Нона Йотова Богомил Бонев прикани във Фейсбук Елена Йончева и Сергей...
“Беше в края на юли, в постройката на Народното събрание, беше петъчен ден. седна до мен в пленарната зала, в залата съвсем нямаше хора. Преди това бях оповестила пред публицисти, че ще продължа следствието за къщата в Барселона, което не е мое. Това е журналистическо следствие, само че аз ще го продължа, като употребявам всички средства, с цел да се стигне до истината. Г-жа Нинова ми сподели, че в случай че продължа това следствие като евродепутат, тя има информация, че против мен ще бъде повдигнато обвиняване от прокуратурата “, изясни Йончева пред Euractiv.
Потърсена от Свободна Европа Корнелия Нинова отхвърли “подобно нещо да се е случвало ”. “Абусрд. Това, което Елена твърди е парадокс. Няма такова нещо ”, сподели в телефонен диалог ръководителят на социалистите.
В средата на юни тази година, когато в общественото пространство излязоха записи с гласа на премиера, Нинова нападна премиера поради сходна обстановка.
От думите на министър-председателя, които той първо разгласи за “дийп фалшив ”, само че след това спря да отхвърля, ставаше ясно, че Борисов е знаел авансово, че прокуратурата ще повдигне обвиняване на някогашния зам-министър на стопанската система Александър Манолев.
“Манолев ще изгори, ще му повдигнем днеска или на следващия ден обвинявания, ще го съсипем ”, се чува в записа. Поводът за думите е следствие на уеб страницата “Биволъ ”, което разкри, че някогашният зам-министър употребява къща за посетители, издигната с европейски средства, като персонална резиденция.
 Елена Йончева: Има сделка сред Нинова и Борисов да крепят властта Елена Йончева: Има сделка сред Нинова и Борисов да крепят властта
Моето чувство е, че има сделка сред Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Българска социалистическа партия крепи ГЕРБ до изборите, тъй като Борисов се опасява от служ...
По този мотив водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова тогава съобщи, че “не институциите, а задкулисието ръководи страната ”.
Попитана дали в случай че е имала предварителна информация за вероятно следствие против Йончева, не демонстрира двоен стандарт, ръководителят на левицата сподели: “Пак споделям – казаното от Елена не е правилно, просто не се е случвало ”.
На въпрос за какво тогава Йончева го твърди, Нинова отговори: “Не виждам никакво пояснение, с изключение на едно – прави го по непозната воля ”.
През последните няколко седмици, преди изборът на нов водач на Българска социалистическа партия, евродепутатът от партията е един от главните критици на водача на групировката. Тя обвиняваше Нинова, че е прекомерно пасивна политически против ГЕРБ, както и че Българска социалистическа партия не се възползва от гражданските митинги против ръководещите.
Запитана за какво споделя тези информация едвам в този момент, Йончева обяснва, че дълго вярвала, че Нинова е желала да я защищити. Към сегашния миг обаче е решила, че би било “съучастие “, в случай че продължи да мълчи.
 Очаквано: Йончева и Новаков четат отчета за правораздаването с разнообразни очила Очаквано: Йончева и Новаков четат отчета за правораздаването с разнообразни очила
Евросредствата би трябвало да бъдат спирани при липса на господство на правото и закона, с цел да може съответната страна да се поправи. Тов...
бе формирано в края на януари 2019 година, няколко месеца преди европейските избори. Специализираната прокуратура й повдигна обвиняване за пране на пари в изключително огромни размери. Йончева тогава бе народен представител от Българска социалистическа партия.
Прокуратурата оповестиха, че парите са били източени от КТБ посредством офшорка, записана на Британските Вирджински острови. Делото бе инициирано по сигнал на депутати от ГЕРБ. В последна сметка Българска социалистическа партия не се отхвърли и постави Йончева за лидер на листата за европейските избори. Тогава Йончева разяснява, че делото против нея има за цел заплашване от ГЕРБ и “тяхната прокуратура “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР