Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки

...
Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки
Коментари Харесай

Джамбазки: ЕС да спре средствата за неоосманската ердоганова Турция

 Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки изиска Европейски Съюз да спре средствата за Турция поради дейностите на нейния президент.

По време на диспути в Европейския парламент, отдадени на сондажите на южната ни съседка в Източното Средиземноморие покрай остров Крит, Джамбазки подлага на критика остро политиката на Ердоган:

" Трябва да си кажем ясно, че сега неоосманска, ердоганова Турция не е европейска страна и не може да бъде част от Европейски Съюз. Трябва да прекратим това двуличие и да си кажем нещата такива, каквито са. В противоположен случай ни чака продължаваща провокация ".

Колегата му от групата на либералите " Обнови Европа " Илхан Кючюк дефинира думите на Джамбазки като " генерално недоумение за това по какъв начин Европейски Съюз би трябвало да взаимодейства с огромните сили ".

" Показването на червен картон във всеки един случай, в който има борба, не може да бъде непрекъсната политика на Европейски Съюз. Има потребност от разговор по редица въпроси. Този разговор би трябвало да бъде доста почтен и открит ". уточни Илхан Кючюк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР