Евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в ЕП Елена

...
Евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в ЕП Елена
Коментари Харесай

Комисар Илва Йохансон: „По-подготвени сме за нова бежанска криза в сравнение с 2015 г., но са необходими нови инструменти“

Евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Елена Йончева се обърна към Комисаря по вътрешните работи и миграция Илва Йохансон Йохансон с въпроси по отношение на степента на подготвеност на Европейския съюз да посрещне възможна нова бежанска вълна.

"Следим с тревога обстановката в Иран и Ирак и се надяваме, че дипломатическите старания на Европейски Съюз ще имат триумф и ще доведат до деескалиране на напрежението в района.

Въпреки това, от позиция на ефикасното ръководство на миграционните потоци, е значимо да има авансово създаден проект за деяние ", означи Йончева.

И попита дали Европейската комисия разполага с нужните принадлежности, с цел да се избегне нова бежанска рецесия сходна на тази от 2015 година, когато стотици хиляди бежанци от Сирия се пробваха да потърсят леговище на територията на Европейски Съюз.

Комисарят отговори, че сега Европейски Съюз е по-подготвен да отговори на възможна бежанска рецесия спрямо 2015 година, само че са нужни и спомагателни принадлежности, по тази причина би трябвало да се работи бързо. Йохансон показа и някои от детайлите на подготвяния от Европейска комисия нов пакт за миграция.

Пактът ще се основава на наложителна взаимност сред държавите-членки на Европейски Съюз, засилено съдействие с трети страни и ефикасен граничен надзор. В рамките на работната среща Елена Йончева разиска с Комисаря и вероятни бъдещи начинания на европейско равнище за усилване на битката с корупцията. Дискусията по тази тематика ще продължи на двустранно равнище.

Въпросите бяха заложени в границите на проведената на 8.01.2020 година от социалистите и демократите работна група в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал, на която бе поканен и Комисаря по вътрешните работи и миграция, Илва Йохансон.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР