Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети днес Русенска

...
Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети днес Русенска
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков посети Русенска област

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети през днешния ден Русенска област. Той стартира обиколката си рано сутринта от град Русе дружно с народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова.

Новаков и двамата народни представители посетиха Басарбовския манастир, а след това организираха среща с кмета на село Басарбово Николай Колев и неговия екип.



Председателят на Районния кооперативен съюз Пенка Пеева също беседва с евродепутата и народните представители, като им показа проектите за развиване на структурата в областта на търговията, хотелиерството и други обслужващи действия в региона. Целта е привличане на повече туристи и основаване на положителни условия за техния престой, изясни Пеева, представена от пресцентъра на ГЕРБ.

По обед те бяха в град Две могили /Община Две могили/, където се срещнаха със притежателя на дружество за произвеждане на копчета и компания за произвеждане на парфюми. В хода на диалога господин Новаков обърна внимание на основаната по негова самодейност платформа "Еврофинансирай ", която разрешава на бизнесмените да улеснят оптимално работата си при подготовка на планове за кандидатстване. Той подчертава върху опциите на Оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност " 2014 – 2020 година. Тя насочва всички новаторски компании от Европейски Съюз към нови пазари, способства за растежа, основава висока възвръщаемост на вложенията, акцентира Новаков.



В хода на визитата стана ясно, че фабриката за копчета е основана от българския бизнесмен в Две могили от 2 години. В нея се създават близо 10 млн. броя месечно за доста страни по света, като клиентите са и български сдружения, изясни притежателят на гостите. Фабриката за парфюми работи също от 2 години и продава продукцията си в лична верига от профилирани магазини, добави той в наличието на кмета на Община Две могили Божидар Борисов.

Виждаме по какъв начин младежите могат да работят и последователно да се завръщат с нови хрумвания за бизнес в България, акцентира в края на визитата Пламен Нунев.



Визитата приключи в късния следобяд в Ценово, където се организира среща с кмета на Общината доктор Петър Петров и екипа му. Към нея се причисли и националният представител от ГЕРБ – Русе Андриан Райков.

В 16.00 часа бе показана платформата "Селоводител " пред локални поданици. "Селоводител " е интернет платформа и новаторско решение за битката против процесите на обезлюдяване в българските селища. За да реализираме нови резултати през днешния ден, ни трябват нови способи за деяние, нещо, което не сме правили до в този момент. "Селоводител " е новият метод да разпространяваме българските обитаеми места измежду допустимо най-широка аудитория. За първи път българските селища имат опцията да показват най-силните страни, които имат, уточни в експозето си Новаков. Той означи, че това е неговият принос за превъзмогването на едно от сериозните провокации пред България, което ще се случи с поддръжката на локалната власт.



В тази връзка Пламен Нунев посочи, че селата в района към този момент употребяват тази стратегия и има положителни резултати, като даде и съответни образци. Той изрази пред присъстващите признателност към евродепутатите от ГЕРБ, които подкрепят развиването на районите в страната с сходни начинания, а с финансирането от еврофондовете се трансформира в позитивна посока образът на обитаемоте места.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР