Евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков тръгна с ТИР

...
Евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков тръгна с ТИР
Коментари Харесай

Андрей Новаков тръгна с ТИР из Европа, за да покаже, че пакетът за мобилност на Маркон не работи

Евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков потегли с ТИР из Европа, с цел да потвърди, че ограниченията от мобилния пакет на френския президент Макрон са неприложими.

За да потвърди несъстоятелността на лансираната от Еманюел Макрон политика, Новаков пътува от Холандия до България в кабината на ТИР.

„ Аз имам възприятието, че разпоредбите са правени за делтапланеристи, които прелитат през границите, а не за Сюлейман, който прекарва по 40 тона товар през Алпите ”, разяснява евродепутатът пред bTV. Новаков през днешния ден сутринта пресече българската граница дружно със своя сателит водач.

Той уточни, че условието след 72 часа престой в дадена страна да се заплащат нейните ставки, не е реалистично, тъй като има страни като Германия и Франция, които просто не могат да бъдат преминати за толкоз време. На други места като Австрия тировете не вървят в петък, събота и неделя, което също е причина да се стигне до по-дълго престояване.

Цялото си прекарване Новаков показа под формата на влог във Facebook страницата си.

По думите му стотици километри се изминават без отбивка за хотел, няма задоволително охраняеми паркинги, а и търсенето им основава риск от друго нарушаване – прекомерно дълго време, прекарано от водача зад кормилото.

Според Новаков поддръжката за пакета „ Макрон ” сега отслабва, до момента в който от ден на ден периферни страни застават в съпротива. Въпреки това ситуацията към момента е „ безусловно 50:50 ”.

Ако бъдат признати, ограниченията би трябвало да обиден и турските тираджии, които постоянно покриват нездравословно огромни дистанции без отмора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР