Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев подкрепи Националния исторически конкурс на

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев подкрепи Националния исторически конкурс на
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев подкрепи национален исторически конкурс посветен на Васил Левски

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев поддържа Националния исторически конкурс на тематика: „ 180 години от рождението на Васил Левски – 180 години величие ”. Събитието, което беше проведено от Първа езикова гимназия и Регионалното ръководство на образованието във Варна, се организира под патронажа на кмета Иван Портних.

Емил Радев е измежду донорите, съдействали за обезпечаването на премиите за отличените участници в състезанието за есета, отчети, драматизации, самостоятелни и хорови осъществявания, презентации и видеофилми. По самодейност на евродепутата всеки от участниците в клуба по история на Първа езикова гимназия получи книгата „ Левски: другото име на свободата ”, чийто създател е историкът проф. Пламен Павлов.

Под управлението на Нели Димова клубът е събрал 20 възпитаници, увлечени от историята. На тях бе присъдена премията за изцяло показване на живота и активността на Васил Левски посредством присъединяване в състезания и полемики, посредством часове по родолюбие, както и телевизионни и радиопредавания.

Тържествената гала по награждаването на спечелилите в състезанието, отдаден на Васил Левски, се състоя в пленарната зала на община Варна. Домакини на събитието бяха началникът на РУО доктор Венцеслава Генова и шефът на Първа езикова гимназия Веселин Василев. Сред гостите на церемонията бяха представители на Министерството на образованието и науката, община Варна, Регионалния исторически музей в морската столица, публични организации, учители и възпитаници.

Емил Радев, който е ученик на Първа езикова гимназия, поддържа родолюбивата самодейност и пожела на участниците да бъдат здрави и да пазят заветите на Апостола на българската независимост.

2017-а бе оповестена за Година на Левски, а Националният исторически конкурс „ 180 години от рождението на Васил Левски – 180 години величие ” е част от програмата със събития в символ на респект и благодарност към величавото дело и подвига на Апостола.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР