Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев изрази мнение за ресора, който

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев изрази мнение за ресора, който
Коментари Харесай

Ресор Образование и култура в ЕК е достатъчно важен, смята Емил Радев

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев изрази мнение за ресора, който получава Мария Габриел, препоръчана за еврокомисар от българското държавно управление в новия състав на Европейската комисия.

"Много почитам госпожа Йотова и нейния опит, само че не съм склонен, че сектор "Образование и просвета " не е задоволително значим ", сподели пред БиТиВи той във връзка думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че образованието и културата са извънредно значими, само че не са предмет на общностни политики. Вицепрезидентът акцентира също по този начин, че огромните и значими ресори още веднъж са при западните страни. Радев счита, че да вземем за пример стратегия "Еразъм " е потвърдила какъв брой значим е бранш "Образование и просвета ".

Попитан по какъв начин ще разяснява обстановката с изключените микрофони на публицисти в Министерския съвет по време на визитата на новата шефка на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, евродепутатът акцентира, че срещата е била предварителна и не е имало задоволително информация за пред медиите.

"Обсъждаме деликатно позицията си за Шенген, тъй като Гърция е пренаселена с мигранти, които търсят път към Западна Европа и скандинавските страни през България и това заплашва националната ни сигурност. ", сподели той във връзка изказването на премиера Бойко Борисов, че не е несъмнено дали още желаеме да влезем в Шенгенското пространство. Той добави, че страната ни държи на Шенген, само че сега всички стягат граничния надзор.

По тематиката за ситуацията на българите в Обединеното кралство поради все по-неясния Брексит, Радев показа, че българското държавно управление прави всичко належащо за опазване и гарантиране правата на всички европейски жители във Англия. Също по този начин изрази и удовлетворение от обстоятелството, че Кристалина Георгиева е единствения претендент за началник на МВФ и е сигурен в нейните качества да го управлява.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР