Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев призова приемането на България в

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев призова приемането на България в
Коментари Харесай

Андрей Ковачев поиска от ЕК приемането ни в Шенген да бъде на дневен ред на среща през октомври

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП доктор Андрей Ковачев прикани приемането на България в Шенгенското пространство да бъде сложено на дневния ред на срещата на върха на държавните и държавните ръководители през октомври. 

Това се случи по време на пленарен спор в Страсбург, на който Ковачев бе началник на българската делегация от ЕНП. В своето изявление евродепутатът се обърна към първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и към естонското председателство на Съвета с апел за повече общ ангажимент в областта на защитата и ефикасна външна политика. Той се спря и на останалите значими тематики от дневния ред на идното съвещание на Европейския съвет – дигитализацията и ограниченията за преодоляване на противозаконните миграционни потоци.

„Цифровите технологии са бъдещето, в случай че желаеме на нашия континент да имаме конкурентоспособна европейска стопанска система и тя би трябвало да подсигурява по-добро и правилно наличие, киберсигурност и отбрана на персоналните данни, както и огромната тематика за електронното опазване на здравето. Когато обаче Съветът обръща внимание на тематиката за миграцията, дано да спре с приказките – трябват дейности!“, акцентира Ковачев.

Българският евродепутат съобщи, че връщането на нелегално пребиваващите и влезнали в Европейски Съюз мигранти е приоритет. Според него огромна част от европейските жители имат чувството, че Европейският съюз е неефикасен и Съветът е предназначен да промени това.
„Моят апел е за по-малко приказки и действителни дейности за повече сигурност“, съобщи Ковачев.

Източник: novini.bg
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР