Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков направи остър коментар за гласувания

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков направи остър коментар за гласувания
Коментари Харесай

Защо гласуваха пакет „Мобилност“ на фона на коронавируса и кой имаше интерес от това?

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков направи изострен коментар за гласувания преди дни на първо четене пакет „ Мобилност “, прочут още като Плана „ Макрон “ на френския президент.

„ Явно рецесията с ковид не е задоволително на Европейски Съюз, че реши да си сътвори още една – транспортна. Не чаках, че тъкмо в този миг тематиката ще бъде повдигната. Започнали сме дейности да парираме решението “, разяснява той в предаването „ Плюс – минус “ по Нова телевизия.

Съветът на Европейски Съюз одобри измененията в пакет "Мобилност ", против които е България

„ В миг, в който Екологичен потенциал работи отдалечено, това демонстрира обезверен ход “, добави още той.

България дружно с още 7 страни дава отпор на гласуваните промени. Надява се второ четене да не мине по време на рецесията с ковид. Предстои събиране на подписи освен измежду евродепутатите, само че и в самите страни, върху които удря пакетът „ Мобилност “.

„ На първо място в средата, в която живеем с ковид, този пакет не може да се приложи. При състояние, че се борим за „ зелени коридори “, да има повече тоалетни по границите, къде водачите да си мият ръцете “, разяснява още Новаков.

Той сподели също, че Европейската комисия е дала поръчка, че в случай че пакетът бъде дефинитивно гласуван, тя ще предприеме окончателния промени, преди да влезе в действие. Новаков се обърна и към задграничните посолства у нас, като им подсети, че:

„ Български и румънски превозвачи даже и сега презозват хапчета и защитни дрехи за Германия, Австрия и Италия. Надявам се да си дават сметка, че Европейски Съюз не може да се държи като мащеха “.

Кадър: Нова Тв.

В тази връзка Андрей Новаков разяснява също, че в европейските страни ограниченията против разпространяването на COVID-19 са се забавили.

„ Радвам се, че съм в България по време на тази рецесия. На фона на това, което вършат управляващите в Белгия, в действителност се веселя, че имаме такива прелестни лекари и подобен щаб. Никой не гледаше насериозно за това. 21 000 заболели има в Белгия “, сподели евродепутатът ни.

Кадър: Нова Тв.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР