Евродепутатът от ДСП/Обнови Европа Илхан Кючюк беше избран за съпредседател

...
Евродепутатът от ДСП/Обнови Европа Илхан Кючюк беше избран за съпредседател
Коментари Харесай

Евродепутатът Илхан Кючюк е избран за съпредседател на европейските либерали

Евродепутатът от ДСП/ " Обнови Европа " Илхан Кючюк беше определен за съпредседател на Партията на европейските либерали АЛДЕ. Кючюк е вторият българин, отпред на европейска партия след Сергей Станишев, който е водач на Партията на европейските социалисти.

Конгресът на либералите се организира в хибриден формат в Брюксел. По-голямата част от делегатите участваха видеоконферентно. Кючюк ще бъде съпредседател на партията дружно с ирландския либерал Тими Дули. Групата на либералите " Обнови Европа " е третата по величина политическа мощ в Европейския парламент. В нея вземат участие и евродепутатите от партията на френския президент Макрон. Кючюк сподели пред Българска национална телевизия, че избирането му за водач на АЛДЕ е голям триумф за България.

" Видяхме, че Ковид не признава граници и диалогът за бъдещето следва. Този диалог не е просто нереален разговор с жителите. Определено е ясно, че институциите на Европейски Съюз не са основани за 21-ви век. Те са основани за 20-ти век. Нашата политическа воля е да ги трансформираме в 21 век ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР