Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев е внесъл предложение в

...
Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев е внесъл предложение в
Коментари Харесай

Бъркотията с еврофинансирането за АМ Струма през Кресненското дефиле скоро може да мине и през ЕП

Евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев е внесъл предложение в комисията по петициите на Европейския парламент да се гласоподава петиция против построяването на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле, твърди в. " 24 часа ", базирайки се на информация от различен евродепутат - зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.
Според Джамбазки, като член на въпросната комисия Кънев е изискал да бъде гледана петиция на организацията " За да остане природа в България " по въпроса. Лице на тази организация е Тома Белев, който стана общински консултант в София.
С петицията се желае прекъсване на плана, тъй като той ще се окаже гибелен за екологичните системи в Кресненското дефиле. Комисията по петициите на Европарламента може да остави документа отворен или да го затвори. В първия случай текстът се гласоподава и това може да даде мотив на други органи и институции да вземат отношение по петицията. Във втория тя остава в архивите на комисията, само че никой не е задължен да вземе отношение.
Ако факт стане първият вид, то градежът на " Струма " може да се забави. Буквално преди 2 дни беше несъмнено кой да построи 13,2 километра от трасето - сектора Кресна - Крупник, посока Кулата - София, т.е. по новото трасе, което би трябвало да е отвън Кресненското дефиле, източно от него. Предстои да бъде определен и реализатор за втората права на новото трасе.
Огромният проблем с това трасе обаче е, че Европейска комисия в действителност е подготвена да спре европарите за този план - тъй като става въпрос за план, който в действителност няма Оценка на въздействието върху околната среда, както и това, че графикът за създаване и желаните от България пари са " недомислени " и/или " сбъркани ". Освен това – има нарушаване на евродирективи (Директива за местообитанията, Директива за птиците и Директива по ОВОС). Повече детайлности научете в този материал!
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР