Евродепутатът от БСП и бивш началник на кабинета на президента

...
Евродепутатът от БСП и бивш началник на кабинета на президента
Коментари Харесай

Иво Христов: ГЕРБ е партия-държава, ще купят законно местните избори

Евродепутатът от Българска социалистическа партия и някогашен шеф на кабинета на президента Иво Христов упрекна ГЕРБ, че с предложенията си за понижаване на партийната дотация ще нанесат съдбовен удар върху българската партийна система. Според него Борисовата партия не зависи от държавната помощ.

"Това е партия-държава и разполага с целия публичен запас, разпределя бюджетния остатък, който е в размер над 2 милиарда лева, не е опряла до тези пари. Всички останали партии, като се изключи Движение за права и свободи, зависят от това финансиране и за ГЕРБ е разумно да го отреже “, съобщи Христов.

По думите му неговата най-лоша прогноза е напът да се сбъдне - локалните избори наесен "ще бъдат последните ".

"На есен може би никой няма да пита хората за кой ще гласоподават, тъй като ГЕРБ ще купи изборите и то напълно законно. Това бе демонстрирано и в тази акция. Борисов направи турне за аплодисменти и раздаваше пари из страната ", изясни евродепутатът.

Иво Христов подчертава, че се случва нещо необичайно, в което няма бюджетна логичност – "правителството, което се хвали с голям бюджетен остатък, заема нови 400 млн. лева за изтребители ". Той е на мнение, че ръководещите ще задлъжнят страната, с цел да запазят бюджетния остатък за пазаруване на изборите.

За покупката на изтребители F-16 от Съединени американски щати Христов уточни Полша като добър образец по какъв начин се прави политика. "Те купуват F-35 – залагат на бъдещето, а не като нас – на предишното. Те договарят рухването на визите. България няма да получи нищо, само че ще заплати повече от плануваното, ще получи самолети с орязани бойни качества, защото, с цел да се вместят в тази рамка, ще би трябвало да се лишат от софтуерни екстри. Във всяко отношение сме на минус ", заключи Христов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР