Евродепутатът Николай Бареков е на посещение в Република Индия, където

...
Евродепутатът Николай Бареков е на посещение в Република Индия, където
Коментари Харесай

Евродепутатът Николай Бареков бе приет на най-високо ниво от правителството и парламента на Република Индия

Евродепутатът Николай Бареков е на посещаване в Република Индия, където организира редица интензивни срещи с високопоставени лица. Той е там по покана на индийското държавното управление дружно с британски, немски и полски консерватори. Това е чест за България, защото в делегацията вземат участие единствено най-значимите консерватори от Европейския парламент.

Република Индия е най-голямата народна власт по население с най-вече мюсюлмани в света. Тя е главен сътрудник на Европейския съюз в Азия и най-бързо разрастващата се стопанска система - с 8 % растеж годишно. Отправената към Бареков покана потвърждава, че е единственият български евродепутат, различим в целия свят и еднообразно добре признат, както във Вашингтон и Лондон, по този начин и на Изток.

В рамките на визитата българският евродепутат е осъществил срещи със зам.-председателя на Народното събрание на Индия, който е втори по величина либерален парламент в света след Европейския парламент (545 члена) доктор Тамби Дурай и с трима основни министри в кабинета на индийския министър председател Нарендра Моди. Сред тях са министърът на строителството и градското развиване Хардип Сингх Пури, който е някогашен дипломат на Индия в Съединени американски щати, Женева и Лондон, министърът на енергетиката и електроразпределението Радж Кумар Сингх и министъра на търговията, промишлеността и превоза Суреш Прабу. С всеки от министрите евродепутатът е провел двустранни диалози за българо-индийските стопански и търговски връзки.

В качеството му на наблюдаващ в района и по-специално Малдивите, Шри Ланка и политическите рецесии в двете страни Бареков е разискал обстановката в региона с ръководителя на външната комисия на Народното събрание. Като членове на Евроазиатския парламентарен конгрес Николай Бареков и зам.-председателят на Групата на европейските консерватори и реформисти Джефри ван Орден са имали достойнството за изнесат презентация в индийския парламент с парламентарната им делегация за връзки с Европейския съюз. Освен това, Бареков е получил самопризнание от индийския парламент като единствен български посланик, прочут в цяла Азия и дипломат на мира и развиването в района.

Пред него обаче са били изразени терзания, че той е единственият български политик, който желае да възвърне старите стопански и културни връзки с 1,3 милиардната страна. В Бангалор, който е Силиконовата котловина на Азия, Бареков е посетил както централата на Еърбъс, по този начин и „ Инфосис”, която е най-голямата софтуерна компания в света с 300 хиляди наети служащи.

С тях е разискал концепцията за бъдеща инвестиция у нас във висше образователно заведение. Членовете на кабинета на Индия са изразили вяра за задълбочаване на връзките с България след визитата на техния президент у нас. Рам Натх Ковинд беше на държавно посещаване в България от 4 до 6 септември тази година по покана на президента Румен Радев. Фокусът на срещата сред двамата президенти беше вероятностите за активизиране на политическия разговор, двустранното търговско-икономическо и капиталово съдействие и културния и учебен продан.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР