Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк ще бъде докладчик на

...
Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк ще бъде докладчик на
Коментари Харесай

Илхан Кючюк е новият постоянен докладчик на ЕП за Северна Македония

Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк ще бъде докладчик на Европейския парламент за Северна Македония през идващите 5 години. Кючюк, който от години работи по процеса на разширение на Европейски Съюз на страните от Западните Балкани е първия български политик в Екологичен потенциал, който става непрекъснат докладчик на страна от района, оповестиха от пресофиса на Илхан Кючюк.
 
Комисията по външни работи има водеща роля измежду всички комисии на Европейския парламент във връзка с разширението на Европейския съюз. Тя е натоварена да дава отговор за политическите аспекти и да формулира позицията на Парламента по отношение на процеса на разширение като цяло. Комисията назначава докладчици за другите страни кандидатки, които са виновни да рапортуват на Парламента за политическите, икономическите и обществените развития в съответните страни.

Поверяването на отчета за напредъка на Северна Македония на евродепутат от България е сериозен външнополитически триумф за страната ни . Това решение не е сигнал за оттегляне на страните от западна Европа към процеса на разширение, а самопризнание за напредъка, който Северна Македония реализира по пътя си към Европейски Съюз, изключително във връзка с добросъседските връзки. Въпреки че, за трети път в границите на 16 месеца, Европейският съвет не съумя да реализира единодушие за започване на договаряния за присъединение, Северна Македония непрестанно потвърждава, че е част от европейското семейство. “, съобщи Кючюк
 
" Допускането на сходна стратегическа неточност отворя огромна язва в района и се надявам водачите на Европейски Съюз да преразгледат своето решение допустимо най-скоро. Предстои ни доста работа през идващите 5 години. Като евродепутат от страна, която не толкоз от дълго време трябваше да премине през договарянията за присъединение, добре знам, че процеса постоянно е бюрократичен и се основава на законови разпореждания, само че от време на време се води и от политически настроения. Моя съществена цел като докладчик е да заставам на страна от сходни политически спекулации и да правя оценка напредъка на Северна Македония въз основа на реализирани резултати и справедливи критерии ", приключи Кючюк.
 
Докладите на докладчиците се одобряват от комисията по външни работи преди да бъдат признати в пленарното съвещание. Съсредоточавайки се върху напредъка, реализиран във връзка с критериите от Копенхаген отчетите образуват основата на позицията на Народното събрание по отношение на развиването към присъединението във всяка от страните кандидатки. България в годините на присъединение докладчик бе Джефри ван Орден от Англия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР