Евродепутатът на ДПС Илхан Кючюк става докладчик на Европейския парламент

...
Евродепутатът на ДПС Илхан Кючюк става докладчик на Европейския парламент
Коментари Харесай

Илхан Кючюк с надежда ЕС да преразгледа решението си за Албания и Македония

Евродепутатът на Движение за права и свободи Илхан Кючюк става докладчик на Европейския парламент за Северна Македония през идващите 5 години. Това стана ясно от известие на пресофиса на Илхан Кючюк.

" Поверяването на отчета за напредъка на Северна Македония на евродепутат от България е сериозен външнополитически триумф за страната ни. Това решение не е сигнал за оттегляне на страните от западна Европа към процеса на разширение, а самопризнание за напредъка, който Северна Македония реализира по пътя си към Европейски Съюз , изключително във връзка с добросъседските връзки. Въпреки че, за трети път в границите на 16 месеца, Европейският съвет не съумя да реализира единодушие за започване на договаряния за присъединение, Северна Македония непрестанно потвърждава, че е част от европейското семейство. ", съобщи Кючюк

" Допускането на сходна стратегическа неточност отворя огромна язва в района и се надявам водачите на Европейски Съюз да преразгледат своето решение допустимо най-скоро ", посочи евродепутатът.
 Евродепутатът Кючюк разиска отсроченото македонско еврочленство с Талат Джафери
Евродепутатът Кючюк разиска отсроченото македонско еврочленство с Талат Джафери

Кючюк има вяра, че Европа скоро ще премисли започване на преговорен развой

Кючюк акцентира, че неговата съществена роля като докладчик е да стои на страната от сходни политически спекулации и да прави оценка напредъка на Северна Македония въз основа на реализирани резултати и справедливи критерии.

Докладите на докладчиците се одобряват от комисията по външни работи преди да бъдат признати в пленарното съвещание. Съсредоточавайки се върху напредъка, реализиран във връзка с критериите от Копенхаген отчетите образуват основата на позицията на Народното събрание по отношение на развиването към присъединението във всяка от страните кандидатки.

Комисията по външни работи има водеща роля измежду всички комисии на Европейския парламент във връзка с разширението на Европейския съюз.

Тя е натоварена да дава отговор за политическите аспекти и да формулира позицията на Парламента по отношение на процеса на разширение като цяло.

Комисията назначава докладчици за другите страни кандидатки, които са виновни да рапортуват на Парламента за политическите, икономическите и обществените развития в съответните страни.

Припомняме, че за България в годините на присъединение докладчик бе Джефри ван Орден от Англия.
 Да променим позицията на Макрон за Македония, приканва Паси
Да променим позицията на Макрон за Македония, приканва Паси

Не печелим нищо от отлагането на разговорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР