Евродепутатът Иво Христов коментира в студиото на БНТ, че невъзможността

...
Евродепутатът Иво Христов коментира в студиото на БНТ, че невъзможността
Коментари Харесай

Иво Христов: Европа има нужда от нов договор

Евродепутатът Иво Христов разяснява в студиото на Българска национална телевизия, че невъзможността за реализиране на съглашение за Брекзит е вследствие от вътрешнополитически противодействия във Англия. Той разяснява също по този начин, че Европейският съюз не може сега да се уголемява, защото и със сегашните си страни членки не действа добре.

Според Иво Христов Брекзит е станал пленник на вътрешната политика във Англия. Той счита, че недоверието към водачите и разделянето в обществото на Острова са в основата на проблемите с договарянията сред Лондон и Брюксел.
" Той дескредитира самия концепт за народна власт. Когато в продължение на безкрайни месеци следим по какъв начин демократични институции се саботират една друга, а демократични страни и образования не съумяват да реализират единодушие, това трансформира самото разбиране народна власт в някакъв тип подигравка в очите на множеството и това е рисково ", сподели още той.
Евродепутатът показа, че не е оптимист за работата на бъдещата Европейска комисия, ръководена от Урсула фон дер Лайен.
" Европа има потребност от нов контракт. Тя пропусна да се снабди с Конституция преди време, което пречупи цялата европейска интеграция и от този момент се натрупат неточности и взаимни отстъпки, къси съединения на разнообразни равнища ", разяснява той.
Иво Христов предвижда, че в случай че не бъде преодоляно това, Европа ще губи ролята си на стопански колос.

По тематиката с блокирането на започването на договаряния със Северна Македония и Албания, Христов сподели, че позицията на Макрон е обяснима от европейска позиция:
" От общоевропейска позиция явно е, че Съюзът не действа и при сегашните страни членки, какво би станало, в случай че влезат още. Макрон беше напълно безапелационен, че няма да допусне разширение, на срещата във Варна с президента Радев ".
Христов дефинира отчетите на Европейската комисия по Механизма за съдействие и инспекция като " механизъм, който потвърди доколко Европа е непособна да оказва действително влияние ".

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР