Евродепутатът Искра Михайлова е избрана за един от заместник-ръководителите на

...
Евродепутатът Искра Михайлова е избрана за един от заместник-ръководителите на
Коментари Харесай

Искра Михайлова ще е зам.-шеф на либералите в ЕП

Евродепутатът Искра Михайлова е определена за един от заместник-ръководителите на демократичната група в Европарламента „ Обнови Европа “, заяви БНР. За ръководител предстоящо беше определен някогашният еврокомисар по земеделието и експремиер на Румъния Дачиан Чолош. За първи път ръководителят и на европейските либерали са от страни от Източна Европа.

 

Лидерът на досегашната демократична група АЛДЕ Ги Верхофстат се надява да бъде определен за ръководител на Европейския парламент. Гласуването за това е през първата седмица на юли, когато Екологичен потенциал се събира за първата си пленарна сесия.

 

Вчера групата на социалистите и демократите избра за собствен лидер испанката Ираче Гарсия.

 

Очаквано на поста си беше избран отново и досегашният водач на групата на Европейската национална партия в Екологичен потенциал Манфред Вебер.

 

Искра Михайлова уточни главния си приоритет: „ В изгода на България е на първо място, че в платформата на групата „ Обнови Европа “, новата група, ние си слагаме за цел ефикасни промени за по-гъвкава и ефикасна работа на Европейски Съюз, на всички европейски институции “.

 

На въпрос дали свадите към къщите за посетители могат да доведат до прекъсване на еврофондовете за България, Михайлова, ръководител на Комисията по районно развиване в предходния Европарламент, отговори:

 

„ Ако българските органи и институциите, които дават отговор, реагират по съответен метод, наложат наказания, потвърдят, че те владеят обстановката и могат да реализират надзор, няма да има прекъсване на фондове. Ако обаче те не могат да потвърдят това, това е вероятен сюжет “. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР