Евродепутатът Илхан Кючюк (ДПС/Обнови Европа) ще бъде докладчик на Европейския

...
Евродепутатът Илхан Кючюк (ДПС/Обнови Европа) ще бъде докладчик на Европейския
Коментари Харесай

Илхан Кючюк е новият постоянен докладчик на Европарламента за Северна Македония

Евродепутатът Илхан Кючюк (ДПС/Обнови Европа) ще бъде докладчик на Европейския парламент за Северна Македония през идващите 5 години. Това оповестиха от офиса на българския евродепутат.

Илхан Кючюк, който от години работи по процеса на разширение на Европейски Съюз на страните от Западните Балкани е първия български политик в Екологичен потенциал, който става непрекъснат докладчик на страна от района.

Комисията по външни работи има водеща роля измежду всички комисии на Европейския парламент (ЕП) във връзка с разширението на Европейския съюз. Тя е натоварена да дава отговор за политическите аспекти и да формулира позицията на Екологичен потенциал по отношение на процеса на разширение като цяло. Комисията назначава докладчици за другите страни кандидатки, които са виновни да рапортуват на Народното събрание за политическите, икономическите и обществените развития в съответните страни.

" Поверяването на отчета за напредъка на Северна Македония на евродепутат от България е сериозен външнополитически триумф за страната ни. Това решение не е сигнал за оттегляне на страните от западна Европа към процеса на разширение, а самопризнание за напредъка, който Северна Македония реализира по пътя си към Европейски Съюз, изключително във връзка с добросъседските връзки. Въпреки че, за трети път в границите на 16 месеца, Европейският съвет не съумя да реализира единодушие за започване на договаряния за присъединение, Северна Македония непрестанно потвърждава, че е част от европейското семейство ", споделя Кючюк.

Той се надява водачите на Европейски Съюз да преразгледат своето решение допустимо най-скоро и дефинира отлагането на взимането на решение като " стратегическа неточност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР