Евродепутатът и бивш съветник на президента Румен Радев - Иво

...
Евродепутатът и бивш съветник на президента Румен Радев - Иво
Коментари Харесай

Иво Христов: Парламентът е изпразнена от съдържание структура. След евроизборите националните медии бяха овладяни от властта

Евродепутатът и някогашен консултант на президента Румен Радев - Иво Христов, атакува остро Народното събрание и ръководещите в България.

" Аз съм в непрекъсната връзка с президента. Речите не са строго мое пълномощие. Аз съм бил постоянно един от съветниците. Аз не бях склонен да има такава тирада пред Народното събрание, само че Румен Радев е доста кардинален и реши, че би трябвало да има. Не бе свестен добре. Навсякъде улицата опустошава статуквото. У нас апатията забавя този процес, само че той е неминуем. Що за закани съзира госпожа Дариткова? Той акцентира една социална причинност, с която тя очевидно не е осведомена. А и коства ли си да разясняваме нейните думи, откакто тя е заместител на господин Цветанов, който беше дясна ръка на господин Борисов ", сподели Христов в студиото на утринния блок на БТВ.

" В страната от дълго време нямаме работещ парламент. Имаме самовластник и в този смисъл  Народното събрание е една все по-изпразнена от наличие конструкция. Един гумен щемпел на властта. Президентът, който е строго институционален, реши да почете Народното събрание ", сподели още той.

" Местните избори постоянно са по-горещи, тъй като става въпрос за нещата, които са най-блзко до хората. Очаквам доста по-голямо присъединяване, по-големи пристрастености, не по-малко мръсна акция. Но за съжалание в България изборният развой е толкоз изопачен, че слагам под въпрос всички резултати от следващи избори оттук нататък. Видях по какъв начин протече акцията за европейските избори, видях и резултата. Всички ние бяхме очевидци какво стана по-късно. Борисов ги одобри като индулгенция за всичките кавги, които предшестваха европейските избори, и бе анулиран машинния избор, който е сигурния и проверим избор. Партиите бяха лишени от финансиране и националните медии бяха овладяни от властта. Можем ли да приказваме оттук нататък за свободни избори в България - не ", безапелационен бе Христов.

По думите му, не е трябвало да се анулира машинното гласоподаване: " То дава проверим избор, а по този начин имаме костинбродската спекулация, имаме депутати, които носят чували и така нататък "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР