Евродепутатът Елена Йончева от Групата на Прогресивния алианс на социалистите

...
Евродепутатът Елена Йончева от Групата на Прогресивния алианс на социалистите
Коментари Харесай

Елена Йончева: Интересът от страна на ЕП към „Барселонагейт“ не е от сега

Евродепутатът Елена Йончева от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите/БСП, съобщи пред БНР, че поддържа контакт с испанския основен прокурор, занимаващ се със случая „ Барселонагейт. Тя е разговаряла няколко пъти с него. Двамата са си разменили публична преписка.

„ От него получихме информация, че делото не е прекъснато в Испания, а е трансферирано към българската прокуратура, тъй като тя е споделила, че е по-напреднала по това следствие. Изпратих въпрос към испанския основен прокурор дали, в случай че прокуратурата в България продължи толкоз постепенно да проверява, дали испанската няма да се включи на някакъв стадий. Не мисля, че ще оставим тези въпроси без отговор “, изясни Йончева.

 

 барселонагейт Снимка: БГНЕС

Йончева е член на мониторинговата група LIBE, която ще организира изключително съвещание. На него ще бъде изслушан основния прокурор Иван Гешев по отношение на „ Барселонагейт “. Заседанието ще е закрито, каквато е практиката на групата LIBE, посочи тя.

„ България е под наблюдението на тази група още от лятото на 2020 година Тогава Бойко Борисов, като министър председател на страната, е канен 2 пъти за чуване, само че и двата пъти изпраща министри, които да го съставляват. Интересът от страна на Екологичен потенциал не е от в този момент “, изясни евродепутатката.

С резолюция Екологичен потенциал регистрира, че страната ни има проблем с върховенството на закона, твърди Елена Йончева.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР