Евродепутатът Елена Йончева коментира в сутрешния блок на БТВ актуалните

...
Евродепутатът Елена Йончева коментира в сутрешния блок на БТВ актуалните
Коментари Харесай

Йончева: Борисов е самодържавник. Само членството ни в ЕС е пречка да има диктатура в България

Евродепутатът Елена Йончева разяснява в утринния блок на БТВ настоящите политически тематики.

``
реклама

" При избора на Урсула фон дер Лайен аз не гласувах за нея. Тя не е човек, който взе участие в целия спор, в изборния развой. Не бяхме чули нейните стратегии и причини, за разлика от Франс Фон Тимерманс. Фон Дер Лайен се опита да се хареса на всички - зелените, десницата, левицата. Това породи едно подозрение. Със Станишев, а и с цялата група, имаме прелестни другарски и колегиални връзки. Можеше да се избегне разногласието какъв да е първи в листата - аз или Станишев, само че той се случи. Това се видя в резултатите след това ", сподели тя.

Йончева атакува за следващ път премиера на България. " Борисов е самодържавник. Той построява едно властническо ръководство в България. Единствената спънка за тирания е участието ни в Европейския съюз. Аз считам, че откакто всички гласоподаваха за господин Станишев в Европейски Съюз, Борисов нямаше избор, с изключение на да го поддържа, само че това не го прави общественик ", сподели още тя.

" Държава, която не може да охранява личната си информация и сигурност, мъчно ще извърши условията на Шенген. Това е невиждано. Има поредност от кавги, които се случват в България, а ние го възприемаме като някакво шоу. Докато не сложим край, това ще се случва. Няма отговор на нашите сигнали в прокуратурата. А това са съществени неща - като стартираме от оградата, " Кумгейт ", " Ало, Банов ", къщата в Барселона, Ларгото. Зад тези сигнали са работили огромна група адвокати. АПИ се подиграва с българите. Бавят ни с тази инспекция към този момент 9 месеца. Искаме да се направи разбор на пътищата, на 46 съответни точки, Поискахме от АПИ да се направи в самостоятелна задгранична лаборатория, а след това и да ни дадат плановете на тези точки. Те ни дадоха единствено плановете. Специалистите споделят, че 40 % от парите по европроектите се връщат към властта. ГЕРБ управлява всичко, управлява бизнеса. 80 % от поръчките се дават на компании, близки до ГЕРБ. Единствените, които могат да смъкват ГЕРБ от власт, са Българска социалистическа партия ", сподели тя.

" Досега ЕНП пазеше ГЕРБ от разкритие на всички безобразия в страната. Сега европараментът е много по-фрагментиран. Шансът гласът на евродепутатите от опозицията да бъде чут към този момент е много по-голям. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР