Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните

...
Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните
Коментари Харесай

Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните

Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския конгрес на храните дружно с евродепутати от други страни и политически групи. Събитието, което се организира в постройката на Европейския парламент в Брюксел, беше почетено и от еврокомисаря по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел.

Целта на форума е да обезпечи платформа за спор сред всички участници в устойчивото произвеждане на храни. Преходът към Обща европейска политика на храните, предопределена да се вслушва по-внимателно и да откликва по-бързо на упованията на европейските консуматори, също ще бъде обект на полемики.

Членовете на ЕФХ могат да включват евродепутати, фермери, компании за храни и питиета, компании за търговия на дребно с хранителни артикули и услуги, европейски и/ или национални федерации и секторни асоциации, неправителствени организации, университети и научно-изследователски центрове.

Асим Адемов, който е част от Комисията по земеделие на Екологичен потенциал, изясни за какво се включва в самодейността като съобщи, че поддържа основаването на платформа, в която ще вземат участие всички, които са в хранителната верига.

„ В тази платформа всички ще се съберем на едно място да дискутираме, да търсим решение на проблемите в този бранш. Целта е да сътворяваме подобен артикул - от фермата до трапезата - който да щади околната среда, само че да щади и нашето здраве ", съобщи още евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР